Matjaž Kek: Drago mi je da se Tomislav Ivković vratio u hrvatski nogomet!

Petak, 12. kolovoza 2016. 18:33 Napisao/la  SC

Dominiramo u igri protiv svakoga protivnika. Ušli smo dobro u sezonu, ne vidim razloga da tako ne nastavimo, kaže Marko Vešović


Rijeka u subotu od 21 sat na Rujevici igra protiv Lokomotive, koja je ovu sezonu počela povijesnim klupskim uspjehom. Lokomotiva se prvi put plasirala u play-off Europske lige gdje će igrati protiv Genka. U međuvremenu mora igrati protiv Rijeke:

- Dolazi nam protivnik, koji je rezultatima i igrama u Europi potvrdio kvalitetu. Pred nama je zahtjevna utakmica protiv protivnika, koji ima dovoljnu širinu da može i kalkulirati što se tiče utakmica. Moramo razmišljati o sebi da dođemo do cilja, a to su novi bodovi. Utakmice između Rijeke i Lokomotvie uvijek bile sadržajne na igralištu ili uz igralište, uvjeren sam da će tako biti i ovog puta. Tako kvalitetan protivnik jamči kvalitetnu utakmicu, kaže trener Rijeke Matjaž Kek, koji je povratkom Tomislava Ivkovića na klupu Lokomotive dobio respektabilnog protivnika izvan terena.

Proteklih sezona Ivković i Kek nekoliko su puta do usijanja verbalizirali međusobni odnos:

Marko Vešović

- Drago mi je da se Tomo Ivković vratio u hrvatski nogomet, odmah se dokazao rezultatom u Europskoj ligi. Na kraju krajeva, njegov specifičan način vođenja momčadi i komuniciranja dobar je za hrvatki nogomet. S naše strane postoji respekt prema konkurentu kojega želimo pobijediti, zaključio je Kek, koji jedino ne može računati na nespremnog Franka Andrijaševića.

- Čeka nas zanimljiva utakmica. Maksimalno smo spremni, dobro radimo, što se vidi na terenu. Dominiramo u igri protiv svakoga protivnika. Ušli smo dobro u sezonu, ne vidim razloga da tako ne nastavimo. Lokomotiva je pravi protivnik, neće biti lako. Mlada su momčad koja može napraviti probleme bilo kojoj momčadi. Na nama je da to ne dozvolimo, da postavimo čvrsti blok i da pokušamo realizirati šanse koje stvaramo. Brzi pogodak omogućio bi nam lakšu utakmicu, kazao je Marko Vešović, jedan od najboljih igrača Rijeke na početku sezone.

Vešović i Ristovski čine napadački bolju stranu riječkog napada:

- Nije baš da tako forsiramo, tako se poklopi. Ristovski i ja smo se dobro uklopili, pomažemo jedan drugome isto kao što pomažemo momčadi. Ne pazimo na to tko će zabiti ili asistirati, važno je da se to dogodi, zaključuje Vešović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.