RIJEKA - DINAMO Mario Gavranović: Utakmica neće odlučiti prvaka, ali može biti važan korak prema tituli

Petak, 07. travnja 2017. 18:46 Napisao/la  SC

Pojedinci i cijela ekipa trebaju preuzeti  tu silnu energiju, navijanje, pozitivnu priču oko nas kao nešto što te nosi i diže, kaže Matjaž Kek

Nogometaši Rijeke u subotu navečer na Rujevici imaju priliku napraviti još jedan korak bliže tituli prvaka.

Zagrebački Dinamo na Rujevicu stiže sa četiri boda zaostatka. Prepune tribine, glasna podrška bijelima, sve izgleda kao da se u subotu odlučuje o prvaku, no kraj prvenstva još je daleko.

- Sa ovom utakmicom je još 30 bodova u opticaju i ne treba donositi zaključke da će se sada nešto presudno dogoditi. No, utakmica sa Dinamom ima izuzetno veliki psihološki značaj. O derbijima se priča i govori, ali trebamo razmišljati o utakmici sa Dinamom kao o jednoj utakmici, a ne kao o završnom činu. Svako nepoštivanje, svako podcjenjivanje protivnika u bilo kom sportu kad-tad ti se obije u glavu, zato želim da igrači koje vodim poštuju svakog protivnika i da na igralištu dokažu da su bolji. Navijači će srce ostaviti, mi smo dužni isto! Na nama je samo izaći na travnjak, hrabro, odgovorno, agresivno, razmišljati o kvaliteti naše igre, jer do sada je Rijeka dobivala samo  kvalitetom igre. Pojedinci i cijela ekipa trebaju preuzeti  tu silnu energiju, navijanje, pozitivnu priču oko nas kao nešto što te nosi i diže. Bit će teških trenutaka u utakmici, ali to je normalno i onda moraš crpiti energiju iz te silne mase koja stoji iza nas. To što se dogodilo u gradu ne događa se svaki dan, veliki kompliment svima. Nema tu foliranja i skrivanja, to je napravljeno čistog srca, poručio je trener Rijeke Matjaž Kek.

Kada je Dinamo u pitanju suci su nezaobilazna tema razgovora:

- Meni je važno da mi ne napravimo ništa što bi nekome dalo povod za odluke koje bi se onda prepričavale. Siguran sam da će sudac biti najmanji problem ovog derbija, dodao je slovenski strateg.

Što se sastava tiče, Rijekin trener još ima nekih dvojbi.

- U glavi mi je riješeno više manje sve. Dvojbe su da li Martić ili Vešović na lijevoj strani te na desnoj strani Črnic ili Bezjak, kaže Kek.

Igrači nestrpljivo čekaju istrčati pred prepune tribine Rujevice. Svi su svjesni uloga i mogućnosti stvaranja veće razlike u odnosu na Dinamo.

- Svaki igrač trenira svaki dan zbog ovakvih utakmica i  radujemo se punoj Rujevici. Samouvjereni smo, vjerujemo u naše kvalitete, no poštujemo protivnika. Na domaćem terenu želimo odigrati kvalitetno i pokušamo ostvariti dobar rezultat. Dinamo poznajemo dobro, znamo da su digli kvalitetu igre u proljeće, ali znamo i naše kvalitete. Poštujemo ih, ali se ne bojimo. U ovu utakmicu ulazimo kao i u svaku drugu koju smo igrali na Rujevici, ali i u gostima i želimo pobjedu. Ova utakmica neće odlučiti prvaka, ali svjesni smo da ako pobjedimo, to može biti važan korak prema tituli, poručio je Gavranović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.