PRVA HNL Prva HNL: Matej Vuk propustio priliku izjednačiti protiv Dinama

Nedjelja, 18. travnja 2021. 21:11 Napisao/la  SC

 Dinamo u drugom dijelu utakmice nije uputiila ni jedan udarac u okvir vratiju, Bruno Petković odlučio pobjednika iz kaznenog udarca

Matej Vuk, mladi igrač Rijeke na ppsudbi u Istri 1961
Matej Vuk, mladi igrač Rijeke na ppsudbi u Istri 1961

U 80. minuti Matej Vuk je s pet metara u padu glavom loptu poslao u Livakovića, mladi napadač Rijeke na posudbi u Istri 1961 propustio je veliku priliku izjednaćiti rezultat u završnici utakmice u Maksimiru.

Dinamo je na kraju pobijedio Istru 1961 pogotkom Petkovića iz kaznenog udarca u 41. minuti.

Petković je sam iznudio prekršaj za kazneni udarac, Galielea je neoprezno odnio napadača Dinama koji je ušao u kazneni prostor nakon velike pogreške Bosančića, koji je proigrao napadača Dinama u pokušaju da vrati loptu.

Ispada da je Dinamo na kraju rutinski pobijedio Istru 1961, ali je činjenica da u drugom dijelu utakmice domaća momčad nije uputiila ni jedan udarac u okvir vratiju gostiju (4/2 ukupno).

Dinamo je očekivano dominirao kroz posjed lopte (65%), međutim obrana Istre 1961 nije imala velikih problema sa sporim i predvidljivim napadima najbolje hrvatske momčadi, s premalo je igrača Dinamo ulazio u završnicu da bi izgledao opasnije.

Istra 1961 se očekivano opredijelila na kontre, u drugom dijelu nekoliko je puta obećavajuće ušla u završnicu.

Ukratko, nakon ovakve igre,  Istra 1961 se napunila dodatnim samopouzdanjem uoči utakmice protiv Rijeke u srijedu.

U 86. minuti Dinamo je ostao bez isključenog Burtona.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Theophile-Catherine, Perić, Gvardiol (46 Čabraja), Franjić, Mišić (80 Ademi), Atiemwen (80 Burton), Majer (87 Jakić), Oršić, Petković (64 Kastrati)

ISTRA 1961: Lučić, Tomašević, Galilea (80 Lončar), Bosančić (41 Joao Silva), Navarro, Ivančić, Blagojević, Levitt (63 Hujber), Gržan, Hara, Bande (63 Vuk)

Utakmica 29. kol: Dinamo - Istra 1961 1:0 (Petković 41-11m)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.