Prva HNL: Marko Livaja pogotkom u 88. minuti osigurao Hajduku pobjedu

Petak, 29. travnja 2022. 20:08 Napisao/la  Toni Bilić

U 51. minuti Matija Frigan izjednačio rezultat, obrana sigetske momčadi podlegnula klasičnom pritisku u završnici utakmice

Marko Livaja
Marko Livaja

Prva HNL - 33. kolo

HAJDUK – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:1 (1:0)

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 10.000.

Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica) 6

VAR sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: 1:0 N. Kalinić (6), 1:1 Frigan (51), 2:1 Livaja (88)

Žuti kartoni: Grgić (Hajduk), Bristrić, Brtan (Hrvatski dragovoljac)

HAJDUK: L. Kalinić 6,5, Mikanović 5 (od 82. Lovrencics 6), Katić – (od 28. Simić 6), Ferro 6, Melnjak 5,5 (od 73. Ljubičić -), Pukstas 6 (od 82. Brajković -), KrovinoviĆ 5, Čolina 5,5, Livaja 7, N. Kalinić 6,5

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 6,5 Majstorović 6, Markovina 6, Galešić 6, Smolčić 6, Jurišić 5,5, Frigan 6,5 (od 81. Kuliš -), Brtan 6, Hodža 5,5, Karrica 5,5 (od 65. Braut) -, Bristić 6 (od 76. Kukoč)

Hajduk je uspio pobijediti Hrvatski dragovoljac pogotkom Marka Livaje u 88. minuti.

Jedva su Splićani osvojili tri boda u završnici utakmice tijekom je obrana gostiju podlegnula klasičnom pritisku, Livaja je neočekivano ostao sam nakon lako predvidljivog ubačaja zdesna...

U nedostatku više od polovine igrača veznog reda trener Dambrauskas od prve minute na travnjak poslao mladog sunarodnjaka, Litavca Rokasa Pukstasa.

Već nakon šest minuta igre domaćini su poveli.

Krovinović je izveo korner s desne strane vratar Šubarić, kratko je dobio loptu koja je došla do Ferra, njegov udarac gostujući vratar odbio je točno na nogu Nikole Kalinića koji je najbolje reagirao u gužvi i u padu iz blizine loptu poslao u mrežu - 1:0.

Nakon postignuta gola domaćini su stali, gosti su preuzeli incijativu, nakon pola sata igre čuli su se rvi zvižduci nezadovoljnih gledatelja, Hajduk je prvi dio završio u podređenoj poziciji.

Na otvaranju drugog dijela Brtan je uzeo loptu u središnjem krugu Krovinoviću, uposlio Bristrića koji je povratnom loptom na desnoj strani izbacio Ferra, idealno je potom poslužio Frigana koji je sa desetak metara lijevom nogom pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 1:1.

Hladni tuš na Poljudu!

Svoj debi imao je i 16-godišnji kadet bijelih Roko Brajković, koji je na travnjak ušao u 82. minuti umjesto još jednog debitanta Pukstasa.

Nakon pune muko i loših dodavanja, domaćini su stigli do pobjede.

Lovrencsics je ubacio, Livaja je glavom iz blizine poslao loptu u mrežu.

Poslije devet utakmica posta zabio je Livaja gol kojim je momčadi donio tri boda i ostavio je u borbi za prvaka.

Sami sebi na nabolji način čestitao je svadbu, u ponedjeljak se ženi sa svojom odabranicom Iris Rajčić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.