MRZE DINAMO

Livaja i Subašić novčano kažnjeni

Srijeda, 15. prosinca 2021. 14:25 Napisao/la  SC

Disciplinski sudac uzeo u obzir njihove isprike

Marko Livaja
Marko Livaja

Na službenoj stranici Prve HNL objavljena je sljedeća vijest:

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige donio je odluku o kaznama za igrače HNK Hajduk, Marka Livaju i Danijela Subašića, zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Marku Livaji izrečena je novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem na dočeku momčadi HNK Hajduk po povratku s prvenstvene utakmice protiv GNK Dinamo, a potom i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Marko Livaja naveo u svom očitovanju.

Danijelu Subašiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Danijel Subašić naveo u svom očitovanju, stoji u obavijesti.

Kao što je poznato, na društvenim mrežama objavljen je video na kojemu Livaja i Subašić predvode slavlje tijekom koje se čuje kako pjevaju: "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.