Mario Tokić: Želim postati prvi trener Lokomotive koji je pobijedio Dinamo

Srijeda, 12. travnja 2017. 18:27 Napisao/la  SC

Znam da se ponavljaju priče da Lokomotiva ne smije uzeti ni bod Dinamu i kao treneru mi sigurno nije lako, kaže Tokić


Dinamo u 28. kolu u petak igra protiv Lokomotive što je uobičajeni povod za spekulacije o utakmici izvjesnog ishoda.

 Lokomotiva je prvoligaš postala kao projekt Dinama, iako danas formalne-pravne veze između dva kluba nema, jasno je da međusobne utakmice izazivaju sumnje u regularnost.

Tako se uoči utakmice 28. kola spekulralo da su trojica igrača Lokomotive  (Bočkaj, Doležal, Šunjić) namjerno u Vinkovcima dobili žute kartone da ne moraju igrati protiv Dinama.

- Imali smo uoči Cibalije desetoricu igrača s dva žuta kartona. Znam koliko moji igrači žele igrati s Dinamom i sve je moguće osim da su kartone dobili namjerno. Ako bismo ikada išli nešto takvo raditi, onda bi Ante Majstorović bio prvi kojem bih rekao da namjerno dobije žuti karton, jer je on igrač koji mi je neophodan. Ne volim takvim stvarima izazivati sudbinu ,jer danas-sutra će mi kad mi najviše bude trebalo netko dobiti crveni karton bez veze. Moji igrači su premladi da bih s njima mogao išta planirati u takvom negativnom tonu i na to ih ne želim učiti. Trojica koja će izostati nisu nenadoknadivi. Znam da se ponavljaju priče da Lokomotiva ne smije uzeti ni bod Dinamu i kao treneru mi sigurno nije lako. I prije prošle utakmice rekao sam da želim postati prvi trener koji je pobijedio Dinamo i svima onima koji sve znaju poručujem da pogledaju zadnja dva sraza koja sam ja vodio i prokomentiraju to što se događalo. Držali smo Dinamo u šahu i ne znam baš da se tako igraju utakmice koje se navodno moraju izgubiti. Samo se nadam da ćemo nastaviti trend dobrih proljetnih igara i onda je sve moguće, čak i da pobijedimo Dinamo.  Mislim da smo Dinamu pružali veći otpor nego Hajduk ili neke druge momčadi, kojima su puna usta Lokomotive, a isto redovito gube od Dinama kao i mi. Protiv Rijeke i Dinama mi imamo izrazito negativan skor u posljednje vrijeme pa to ne znači da puštamo Rijeci. Jednostavno je takav omjer snaga, kaže za SN trener Lokomotive Mario Tokić, koji je potekao u riječkoj školi nogometa.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.