RIJEKA - DINAMO 0:2 Mario Cvitanović sretan čovjek, Tomislav Svetina najavio povratak titule prvaka

Petak, 11. kolovoza 2017. 23:44 Napisao/la  SC

Nema euforije, ovo je tek početak priče, kaže Cvitanović


Mario Cvitanović ušao je u povijest riječkog nogometa kao prvi trener koji je pobijedio Rijeku na Rujevici:

- Sretan sam čovjek!  Sretan prije svega što sam bio dio spektakla i derbija europske razine, ali i zato jer sam vidio ono što sam tražio od igrača, a to je da budu sretni prije početka, tijekom i nakon utakmice te da učine sve navijače Dinama sretnima. Svaka utakmica nosi svoje zahtjeve, ali stil i automatizmi moraju biti prepoznatljivi. Nema euforije, ovo je tek početak priče. Nikad neću isticati pojedince, važna je samo ekipa.  Želio bih da svi hratski klubovi uspiju u europskim utakmicama, bilo bi to velika stvar za HNL. Rijeci od srca želim sve najbolje u Pireju, rekao je trener Dinama.

- Bila je to teška utakmica, ali hvala Bogu, zasluženo smo pobijedili. Ne znam je li ovo moja najbolja utakmica u dresu Dinama, ali pun sam samopouzdanja, kazao je dvostruki strijelac Junior Fernandes i pojasnio svoj status u klubu pred istek ugovora:

- Ne znam, samo sam fokusiran na iduću utakmicu. Želio bih ostati u Dinamu, pozivam sve navijače na utakmicu protiv Skenderbeua, kaže Fernandes.

- Ovo je korak prema povratku naslova u Maksimir. Nismo zadovoljni sa sedam bodova iz tri derbija. Htjeli smo svih devet. Da je suđenje u Osijeku bilo bolje, imali bismo toliko. Puno nam znači ova pobjeda, izgledamo kao prava momčad, a ne kao 11 pojedinaca na terenu i to je velika zasluga trenera Cvitanovića, rekao je direktor Tomislav Svetina.

Standings provided by Sofascore