Marin Matoš, veznjak Istre 1961: Za nas je dobro da se Zagreb još uvijek bori za Europu

Petak, 29. svibnja 2015. 11:55 Napisao/la  SC

 Igrati dodatne kvalifikacije je stresno iako mislim da je razlika između druge i prve lige velika, kaže Matoš


Nogometaši Istre 1961 u subotu od 19 sati igraju protiv Zagreba u Kranjčevićevoj. Utakmica nosi predznak sudbonosna, Istra treba osvojiti još jedan bod da bi izbjegla dodatne kvalifikacije za ostanak u Prvoj HNL. Eventualni poraz Puljana u Zagrebu, uz domaću pobjedu Osječana nad Slaven Belupom, značio bi pad na devetu poziciju i dodatne kvalifikacije protiv drugoplasirane momčadi Druge HNL.

- Zagreb je na početku sezone slovio najslabijom momčadi, ali je kroz prvenstvo pokazao da je dobra momčad koja gaji svoj stil nogometa. Još uvijek se bore za plasman u Europu, što je dobro za nas. Bilo bi nam teže da igraju rastrećeno. Mislim da će nas odmah pokušati stisnuti i tražiti brzi gol. Najopasniji je Gabrijel Boban, ali dobra su momčad, kaže veznjak Istre Marin Matoš.

Nakon osvojenog boda protiv Dinama momčad se ipak lakše priprema za utakmicu protiv Zagreba.

- Jasno! Da smo izgubili od Dinama, morali bismo pobijediti Zagreb! Mislim da je puno važnije bilo osigurati da nikako ne možemo biti zadnji čime nam se pred zadnje kolo malo smanjio pritisak. Lakše nam je igrati. A igrati dodatne kvalifikacije je stresno iako mislim da je razlika između druge i prve lige velika i da je svaki prvoligaš u prednosti, kaže Matoš.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.