Marijan Pušnik: Igrači Splita dugo nisu primili plaće, pa računaju da se pokažu i prodaju

Subota, 15. listopada 2016. 13:51 Napisao/la  Ivan Jelić

Trenutno su Rijeka i Dinamo ispred Hajduka koji bi trebao biti treći, jer ima kvalitetniju momčad od Osijeka, kaže Vjekoslav Lokica


Trener Hajduka Marijan Pušnik najavio je gradski derbi u nedjelju od 17 sati riječima da nema lagane utakmice bez obzira što je Split trenutno posljednji na ljestvici.

- To može biti opasno po nas jer protivnički igrači daju sve od sebe. Znaju da dugo nisu primili plaću, pa računaju 'hajde da se tu pokažemo i drugdje prodamo'. Split je ranjeni lav. To je gradski derbi i moramo biti vrlo odgovorni, kaže Pušnik.

 U gradu se priprema velika fešta navijača:
 
 - Ja ne vodim o tome računa. Motiv nam mora biti isti. Mi smo profesionalci, mijenjamo timove i gradove. Prvi motiv je pobjeda, onda igamo za novac, pa za budući transfer i da se prodamo vanka. Tu su i navijači. Igramo zbog pobjede i plaće. Da sad ne biste ovo izvrnuli naopako i pogrešno shvatili. Dobra igra bila bi mi pravo zadovoljstvo, moramo igrati kao protiv Zrinjskog prvih 30 minuta. Treba probiti bunker Splita, to je teško kad se svi nagomilaju. Treba pokazati kvalitetu i borbenost, zaključuje Pušnik.

 - Hajduk je favorit. Imali smo problema s tom nekom virozom, 15 igrača tri dana nije treniralo, a neki još osjećaju posljedice. Gradski derbi je specifičan. Hajduk je bolji, kvalitetniji, uostalom vidi se to i na tablici, ali ne idemo tamo skinuti gaće. Pokušat ćemo igrati, pružiti maksimum, ali koliki je naš maksimum teško je reći u ovom trenutku.   Na naše probleme je nažalost teško utjecati,  bespredmetno je o njima govoriti pred ovu utakmicu. Do sada nisam tražio izlike, pa ne želim ni sada razgovarati o tome. Nije ovo više situacija kao prije kada su se Hajduk i Split borili za Europu. Uvjeren sam da će igračima Hajduk biti izazov, bez obzira na situaciju u kojoj smo bili ovaj tjedan, kaže trener Splita Vjekoslav Lokica.
 
 U zadnjem gradskom derbiju Split je na Parku mladeži izgubio pogotkom Ohandze?
 
- Od te prošle utakmice imat ćemo u sastavu vjerojatno najviše četiri igrača, Duku, Jakića, Vitusa i Pešića. Pitanje je da li će sva četvorica biti u sastavu. Mi sada možemo samo govoriti o borbi za deveto mjesto. Hajduk je tu  gdje je, to je neka realnost. Neprihvatljivo mi je što se Vlašiću ne zna pozicija, to sigurno dosta utječe na njegovu igru, ali to nije nešto o čemu bih ja trebao pričati. Hajduk je doveo mnogo igrača, dosta ih je i otišlo. Ima tu i dobro dovedenih igrača, a s nekima se i pogriješilo. Međutim od deset igrača ne možeš pogoditi sa svih deset, ali ako pogodiš sa šest-sedam to je dobro. Možda su očekivanja javnosti i navijača bila veća. Trenutno su Rijeka i Dinamo ispred Hajduka koji bi trebao biti treći, jer ima kvalitetniju momčad od Osijeka, zaključio je Lokica.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.