Maksimalna mobilizacija u HNS-u, u VAR sustav uvode se još dvije kamere

Utorak, 05. ožujka 2024. 15:33 Napisao/la  SC

Činjenica je da su mnoge odluke diskutabilne čak i nakon VAR provjera

Maksimalna mobilizacija u HNS-u, u VAR sustav uvode se još dvije kamere

Na djelu je maksimalna mobilizacija u HNS-u za završnicu sezone!

Nakon cirkusa nastalog zbog objavljivanja snimki razgovora između glavnih i VAR sudaca, stvorila se atmosfera nepovjerenja prema sucima, koji u HNL tradicionalno postanu sumnjive osobe čim završe prvi tečaj za županijske suce.

Iako je u javnosti više postala sporna neprimjerena razina komunikacije nego razina kvalitete suđenja, činjenica je da su mnoge odluke diskutabilne čak i nakon VAR provjera.

Da bi još više povećao efikasnost VAR sustava u završnici sezone i olakšao sucima posao, HNS je odlučio hitno uvesti još po dvije kamere u VAR sustav!

Zbog objektivnih tehničkih problema pri instalaciji, VAR sustav sa dvije dodatne kamere trebao bi potpuno biti u funkciji na svih prvoligaškim igralištima nakon stanke zbog nastupa reprezentacije.

To znači da bi VAR sudac derbija 28. kola između Hajduka i Dinama trebao na raspolaganju imati još dvije kamere.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.