NK OSIJEK

Nije izravna prijetnja Rijeci i Hajduku

Četvrtak, 26. prosinca 2019. 10:46 Napisao/la  SC

Osječki klub ima četvrti proračun u HNL-u

Petar Bočkaj (Osijek) još uvijek zaostaje za Zoranom Kvržićem (Rijeka)
Petar Bočkaj (Osijek) još uvijek zaostaje za Zoranom Kvržićem (Rijeka)

 

S obzirom da NK Osijek primarno ulaže u izgradnju novog stadiona i kampa, godišnji budžet iznosi oko 10 mil. eura godišnje od čega 10 posto otpada za vraćanje starih dugova.

- S četvrtim proračunom po snazi u ligi naš jedini rezultatski imperativ je izlazak u Europu, iako naravno uvijek želimo biti bolji nego ranije. Neuspjeh je samo ako smo lošiji. No, nije isključeno da ćemo nakon završetka Pampasa ozbiljno povećati proračun, čime će i rezultatski imperativ biti na puno višoj razini i težit će se velikom iskoraku k samome vrhu HNL-a. Treba znati da mi naše igrače plaćamo znatno manje od konkurencije. Ja sam u tom smislu odredio neki Salary cap i toga se držimo. Moramo biti svjesni da je Osijek još uvijek brojnim igračima tek druga, treća ili čak četvrta opcija, ali nastojimo mijenjati i tu svijest, kaže predsjednik Osijeka Ivan Meštrović za SN.

Iza osječkog kluba stoji mađarski tajkun Lorinc Meszaros, prijatelj i suradnik mađarskog premijera Viktora Orbana.

Unatoč tome NK Osijek još uvijek nije spreman nametnuti se kao drugi klub u HNL-u.

Rijeka i Hajduk otprilike imaju za trećinu veće godišnje budžete od Osijeka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.