GRADILIŠTE U GRADSKOM VRTU

Mađari nude nacionalni stadion u Osijeku

Petak, 30. prosinca 2016. 18:16 Napisao/la  SC

Ako stadion ne bude imao predznak nacionalni, kapacitet bi iznosio 12.000 mjesta

Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović ponudio je HNS-u da novi stadion u Gradskom vrtu bude nacionalni:

- Mi smo prvi ponudili rješenje, koje bi za nas bilo idealno, dvostruka korist. Ionako ćemo graditi novi stadion, pa smo spremni i da on postane i nacionalni. Mislim da ne postoji bolji grad od Osijeka za takvo rješenje. I zbog tenzija na relaciji sjever-jug, ali i zbog toga što je reprezentacija u našem gradu bila uvijek sjajno dočekana. U Osijeku je stadion uvijek bio pun, atmosfera je bila odlična svaki put i nema dvojbi kako bi takvo rješenje bilo pun pogodak, kaže direktor Igor Galić.

U slučaju takve odluke kapacitet stadiona bio bi oko 25.000 mjesta, a dio troškova trebao bi podmiriti HNS.

- Mi ćemo svakako graditi stadion na istom mjestu zbog želje i navike naših navijača, ali i institucije koju predstavlja. Ovime smo pokazali inicijativu, dali priliku svima koji odlučuju o tome da smo spremni i sposobni to napraviti, a u daljnjim ćemo kontaktima i razgovorima vidjeti hoće li naš prijedlog dobiti podršku svih potrebnih. Ako ne, idemo sami u gradnju svog stadiona, kaže Galić.

Ako stadion ne bude imao predznak nacionalni, kapacitet bi iznosio 12.000 mjesta što je dovoljno za klupske potrebe.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.