Lukša Jakobušić: Nisam siguran Bruno Marić više može biti predsjednik Komisija sudaca!

Ponedjeljak, 14. studenog 2022. 13:37 Napisao/la  SC
Lukša Jakobušić
Lukša Jakobušić Foto: HNK Hajduk/Facebook

Lukša Jakobušić regirao je na izjave Brune Marića, šef sudaca trenera Mislava Karoglana nazvao je licemjerom, huškačom i populistom zbog komentara suđenja utakmice Slaven Belupo - Hajduk (2:2):

- Karoglanova izjava je u afektu, riječ Jugoslavija koristio je kao metaforu. Ne moraš biti rođen u vremenu na koji se ta metafora odnosi da bi je koristio. Međutim, moje i izjave Bruna Marića ne mogu biti izrečene u afektu dan nakon utakmice. Činjenica je da je Hajduk posljednja dva mjeseca taoc vlastite snažne reputacije u javnosti, koja dovodi do toga da se nakon svake naše utakmice priča o suđenju. Sudački eksperti i Komisija nisu dosljedni, što zbunjuje javnost, nas u nogometu, ali i same suce. Bilo je situacija koje su išle nama u korist i u štetu, međutim, Hajduku nikad neće odgovarati ništa što nije pošteno. Mi želimo pošteno suđenje za sve klubove na svim razinama. Što se tiče istupa Bruna Marića, nisam siguran je li ovo i stav Hrvatskog nogometnog saveza. On je izašao izvan svoijih okvira i komentirao je stvari koje nisu u njegovoj domeni. Izdigao se iznad svoje funkcije. Ako je način na koji je to napravio, ujedno i stav HNS-a, onda imamo puno veći problem, kazao je Jakobušić za dalmatinskiportal.hr.

Tražite li ostavku Marića i Komisije HNS-a?

- Već smo se ranije očitovali vezano za svu nelogičnost i nedosljednost u delegiranju sudaca. Nisam siguran da nakon ovog istupa Marić više može biti predsjednik Komisija sudaca, ali siguran sam da nema kredibilitet. Ovo je sada u domeni predsjednika HNS-a Marijana Kustića, siguran sam da je i on zainteresiran da se priča o nogometu, a ne o suđenju. Njegova je odgovornost najveća jer, za razliku od nas, može mijenjati stvari.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.