Prva HNL: Lokomotiva u Kranjčevićevoj prekinula Hajdukov niz pobjeda

Subota, 11. prosinca 2021. 16:59 Napisao/la  SC

Hajduk  uputio puno više udaraca u okvir vratiju (11/3), vratar Santini obranio nekoliko teških udaraca

Prva HNL: Lokomotiva u Kranjčevićevoj prekinula Hajdukov niz pobjeda

Lokomotiva i Hajduk podijelili su bodove (3:3) u uzbudljivoj golijadi u Kranjčevićevoj.

Utakmica odigrana u jakom ritmu s puno tenzija obilovala je zanimljivim detaljima, Hajduk je uputio puno više udaraca u okvir vratiju (11/3), postigao je čak pet pogodaka, dvaput su stoperi gostiju postignuli autogolove, vratar Santini istaknuo se s nekoliko vrhunskh obrana.

Drugi je dio utakmice bio puno atraktivniji za gledatelje.

Lokomotiva se nametnula prvih dvadesetak minuta brzom i točnom pas-igrom.

U 63. minuti Aliyu je ubacio prizmeno zdesna, Marić je tehnički sjajnim udarcem loptu poslao u bližu Subašićev kut - 2:1.

Hajduk je odmah promijenio ritam, Dambrauskas je ubacio Ljubičića i Biuka, obojica su postali asistenti u akcijama koje je započeo Livaja.

Prije pogodaka Livaja je u 69. minuti loptu glavom skrenuo u gredu, odbijenu loptu Ljubičić je dočekao na dva metra od gola, Santini je instiktivno obranio udarac.

U 77. minuti Livaja je proigrao na desnoj strani Ljubičića, prizemni ubačaj dočekao je Mlakar na metar od gol-crte - 2:2.

U 81. minuti Livaja je na lijevoj strani proigrao Biuka, ovog puta Mlakar je na pet metara dočekao loptu koju je poslao u mrežu - 2:3.

U 86. minuti nakon auta Kulenović je glavom skrenuo loptu, Katić je nespretno nogom zahvatio loptu ispred Subašića i zatresao vlastitu mrežu - 3:3.

Do kraja utakmica bilo je više uzbuđenja nego prilika.

U prvom dijelu Lokomotiva je dobro počela, Cipetić je ubacio zdesna, Elez je nespretno skrenuo loptu mrežu - 1:0.

Hajduk je odmah preuzeo inicijativu, nekoliko puta je opasno gostujuća momčad ušla u završnici, Santini je obranio dva vrlo teška udarca (Krovinović, Melnjak).

Taman kada se Lokomotiva oslobodila pritiska, Hajduk je izjednačio.

Izgubio je Miličević loptu na polovici gostiju, brzo je Hajduk izašao iz svoje trećine, Santini je zdesna idealno proigrao Livaju, koji je elegantno prebacio Santinija - 1:1.

LOKOMOTIVA: Santini, Cipetić, Mersinaj, Soldo, Milićević, Cokaj, Marić (85 Tuci), Aliyu, Kačavenda, Goričan (46 Stojković), Kulenović (89 Maleš)

HAJDUK: Kalinić (46. Subašić), Lovrencsics (19 Čolina), Katić, Elez, Melnjak, Fossati (66 Biuk), Atanasov, Krovinović, Sahiti (46 Ljubičić), Livaja, Mlakar

Utakmica 19. kola: Lokomotiva - Hajduk 3:3 (Elez 11-ag, Marić 63, Katić 86-ag/Livaja 33, Mlakar 77, 81)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.