Prva HNL: Lokomotiva šokirala Dinamo, Sergej Jakirović više nema prostora za alibije

Utorak, 23. siječnja 2024. 19:06 Napisao/la  SC

Od 68. minute za Lokomotivu su igrali 18-godišnji Fetai i 20-godišnji Žilinski, od 81. minute igrao je 16-godišnji Huskić, u 89. minuti ušao je 20-godišnji Smakaj!

Prva HNL: Lokomotiva šokirala Dinamo, Sergej Jakirović više nema prostora za alibije

Lokomotiva je šokirala Dinamo, Duje Čop ostvario je hat-trick u pobjedi u Maksimiru!

Nakon ovakvog poraza na početku drugoga dijela sezone Sergej Jakirović više nema prostora za alibije, trener je momčad Dinama stjerao u kut između Rijeke i Hajduka!

U 5. minuti Goričan je okomito ubacio iz prekida, Čop je leđima okrenut vratima glavom skrenuo loptu koja je u visokom luku završila let u korijenu bliže vratnice od koje se odbila u mrežu - 0:1.

U 7. minuti Goričan je odigrao Čopu, koji je na lijevoj strani kaznenog prostora izmaknuo pažnji braničima Dinama i elegantno prebacio istrčalog Zagorca - 0:2.

Dinamo je u prvom dijelu plijenio pažnju nemoćnom igrom na posjed-lopte (73%), dominirala je domaća momčad u pas-igri, ali u pripremi napada uvijek je nedostajao zadnji pas.

Poznato je da Dinamo nema rješenja u napadu kada ne igra Bruno Petković, najbolji igrač Dinama protiv Lokomotive kao da nije igrao.

Upravo je Petković (29) jedini imao priliku nešto konkretno učiniti nakon Hoxhina dodavanja, nije napadač Dinama dobro zahvatio loptu, vidjelo se prema govoru tijela da je potpuno odsutan.

Tek u sudačkoj nadoknadi dvojica Dinamovih braniča priredili su najveće uzbuđenje u kaznenom prostoru Lokomotive: Theophileov pokušaj udarca završio je kao asistencija za Perkovića, koji je iz poluvoleja loptu s osam metara poslao prema vratima, Čavlina je atraktivno reagirao i odbio loptu koju je ispred gol-crte Leovac izbacio u polje.

Lokomotiva je opasno izgledala u brzim i okomitim izlascima iz plitke zone, nekoliko je puta Dinamova obrana bila na iskušenjima, djelovala je Lokomotiva biže trećem nego Dinamo prvom pogotku.

Pojačao je Sergej Jakirović pritisak (Brodić umjesto Živkovića) početkom drugoga dijela, Dinamo je počeo riskirati s trojicom visoko podignutih stopera.

Trener Silvijo Čavlina nije imao potrebe mijenjati, jedinu zamjenu (Bartolec umjesto Vranjkovića) racionalno je obavio zbog realne opasnosti od drugoga žutog kartona (Vranjković).

Tijekom cijeloga drugoga poluvremena Dinamo je pokušavao ubačajima natjerati gostujuće igrače na pogrešku, sve zračne duele i jednako važno, duele na tzv. odbijene lopte, dobili su igrači Lokomotive.

U 66. minuti Ademi je glavom sa 6 metara loptu skrenuo u gredu nakon Mišićeva ubačaja iz kuta, bila je to jedina izravna opasnost za besposlenog Čavlinu u nastavku.

U 85. minuti Špikić je ušao u kazneni prostor zdesna, u jedinoj izglednoj situaciji za pogodak domaće momčadi napadač Dinama nije smogao hrabrosti uputiti udarac, presjekla je gostujuća obrana pokušaj odigravanja.

Dvije minute kasnije Čop je trećim pogotkom kaznio Špikićevu neodlučnost, spretno je prošao Ristovskog i loptu gurnuo u mrežu ispod Zagorca - 0:3.

Lokomotiva je zasluženo ostvarila drugu pobjedu u Maksimiru otkada je HNL-a!

Na kraju treba istaknuti sljedeće: od 68. minute za Lokomotivu su igrali 18-godišnji Fetai i 20-godišnji Žilinski, od 81. minute igrao je 16-godišnji Huskić, u 89. minuti ušao je 20-godišnji Smakaj!

DINAMO: Zagorac, Ristovski, Živković (46 Brodić), Theophile, Perković, Mišić, Ademi (77 Kulenović), Kaneko (77 Ljubičić), Baturina (63 Bulat), Hoxha (63 Špikić), Petković

LOKOMOTIVA: Čavlina, Vranjković (46 Bartolec), Mersinaj, Kalaica, Leovac (80 Huskić), Bubanja, Marić, Šotiček (68 Žilinski), Krivak (68 Fetai), Goričan, Čop (89 Smakaj)

Utakmica 4. kola: Dinamo - Lokomotiva 0:3 (Čop 5, 7, 87)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.