LOKOMOTIVA - RIJEKA Matjaž Kek: Ulazimo u dio sezone tijekom kojega će više djelovati nervoza

Petak, 05. svibnja 2017. 18:22 Napisao/la  SC

Znamo da nas čekaju utakmice u kojima možeš upasti u probleme ako nisi na potrebnom nivou, kaže Kek


Rijeka u subotu od 19 sati igra protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj:

- Znamo dobro kakva nas utakmica  čeka, izuzetno zahtjevna i izazovna utakmica protiv momčadi, koja je dobro posložena i koja ima veliki motiv igrati protiv Rijeke kao i sve momčadi. Lokomotiva je promjenom trenera dobila disciplinu. Istina je da su mlada momad, samim time su motiviraniji i poletniji. Opet ćemo igrati pred velikim brojem naših navijača, a najviše moramo misliti o našoj igri i odnosu prema igri, kaže trener Matjaž Kek.

Lokomotiva slovi drugom momčadi Dinama, što znači da bi trebala imati dodatni motiv:

- U ovom dijelu prvensva nigdje nismo doživjeli da nas netko olako shvaća, posebno sada kada ulazimo u završnicu prvenstva i kada se važe svaki potez. Bilo je teško na svim gostovanjima pa će isto tako teško biti i u Kranjčevićevoj. Lokomotiva je u Osijeku pokazala izuzetan gard, kolegi Tokiću uspjelo je momčad stabilizirati i dati joj neophodnu disciplinu. Naša utakmica na Rujevici pokazala je u kojemu smjeru želi ići njihov trener, ali je ta utakmica prije svega pokazala da naši igrači mogu istrpjeti rezultatski zaostatak. Možda je utakmica protiv Lokomotve na Rujevici bila ključna u seriji teških utakmica. Važno je prije i nakon utakmice iskazati karakter kojim pokazuješ da poštuješ svakoga protivnika, sportski motivi normalni su kod svakog našeg protivnika, smatra Kek.

Pripreme za utakmicu protiv Lokomotive odvijale su se ovako:

- Nismo na treninzima radili nešto posebno, prije svega htio sam smiriti igrače, navesti ih na pozitivno razmišljanje. Da ne rade dramu zbog toga što promaše šansu pa ih to izbaci iz utakmice pet, deset minuta.  Ne volim negativne emocije, koje se pojavljuju kada se dogodi pogreška ili promaši šansa. Više me smeta igrač, koji se boji napraviti pogrešku. Ulazimo u dio sezone tijekom kojega će više djelovati nervoza, pokušavam igrače usredočiti na razmišljanje o igri i o tome kako doći u šansu. Iako je istina da smo kroz igru u zadnje tri utakmice stvorili isto šansi kao u cijelom prvenstvu. Znamo da nas čekaju utakmice u kojima možeš upasti u probleme ako nisi na potrebnom nivou, zaključuje Kek.

Zdravstveni bilten: Črnic i Elez otpadaju, Andrijašević je rovit.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.