Lokomotiva i Hajduk odigrali neodlučeno, borba za titulu prvaka postala još zanimljivija

Petak, 08. prosinca 2023. 19:45 Napisao/la  SC

Rijeka trenutačno odigrala dvije utakmice manje od Hajduka, u 19. kolu u Maksimiru igraju Dinamo i Hajduk

Mudražija i Goričan slave pogodak
Mudražija i Goričan slave pogodak

Lokomotiva i Hajduk odigrali su prvu utakmicu 18. kola neodlučeno, uzbudljiva utakmica u Kranjčevićevoj završila je rezultatom 1:1 čime je prvenstvo postalo još zanimljivije.

U 19. kolu u Maksimiru igraju Dinamo i Hajduk, aktualni prvak trenutačno je odigrao tri utakmice manje od Hajduka.

Rijeka je trenutačno odigrala dvije utakmice manje od Hajduka, u slučaju da Hajduk u idućem kolu izgubi od Dinama, Rijeka bi se dvjema pobjedama u preostalim dvjema utakmicama približila Hajduku na dva boda prije nego što na proljeće odigra zaostalu utakmicu protiv Gorice.

Nema baš previše smisla kalkulirati ove sezone u HNL-u, jedino je izvjesno da borba za prvo mjesto nikada nije bila ovako izjednačena između tri vodeća kluba otkada se igra Liga 10.

Što se tiče utakmice u Kranjčevićevoj, Lokomotiva je postignula pogodak u 25. minuti nakon što je Goričan pobjegao Siguru i glavom sa 6 metara zatresao mrežu, Mudražija je precizno ubacio zdesna.

Najbolju priliku u prvom dijelu nije iskoristio strijelac za Lokomotivu, Goričan je u 5. minuti sam istrčao ispred Lučića, koji je mahinalno rukom uspio skrenuti loptu.

Hajduk je u prvom dijelu bio najopasniji, kada je Pukštas dvaput ušao u završnicu, u 19. minuti Čavlina je uspio zatvoriti tijelom prilaze nakon što je mladi veznjak iz blizine skrenuo loptu.

Livaja (28) se također pojavio ispred Čavline, koji je slično reagirao.

U drugom dijelu momčad Hajduka dignula je ritam, pogodak je postignula nakon klasične pogreške zbog pritiska, u 75. minuti lopta se slučajno odbila od Živkovića, natrčao je Benrahou i mirno loptu nogom plasirao u mrežu - 1:1.

Do kraja utakmice Hajduk je bezupješno pokušao preokrenuti rezultat, u sudačkoj nadoknadi Čavlina i Lučić uspjeli su osujetiti promjenu rezultata.

- Nisam pretjerano zadovoljan, imali smo nekoliko izrazitih šansi, imao je Hajduk prilika, ali imali smo 75 minuta pozitivan rezultat i ne mogu biti zadovoljan rezultatom, kazao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

LOKOMOTIVA: Čavlina, Bartolec (84 Žilinski), Živković, Mersinaj, Leovac, Marić, Bubanja (70 Kalaica), Mudražija (61 Krivak), Šotiček (84 Čop), Goričan, Tuci

HAJDUK: Lučić, Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo, Pukštas, Žaper (87 Moufi), Krovinović (54 Kalik), Sahiti (70 Benrahou), Livaja, Dajaku (70 Odjidja-Ofoe)

Utakmica 18. kola: Lokomotiva - Hajduk 1:1 (Goričan 25/Benrahou 75)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.