IZVJESTAN POVRATAK

Leon Benko vjerojatno odlazi iz Kine

Utorak, 03. lipnja 2014. 10:39 Napisao  I. V.

Ništa još nije rješeno u Kini, sve ovisi o meni, kaže Benko

Leon Benko intezivno razmišlja o odlasku iz kineskog nogometa, kineska epizoda mogla bi uskoro završiiti.

- Ništa nije rješeno u Kini, sve ovisi o meni, kaže Benko, koji je demantirao spekulacije da pregovara s Hajdukom.

- Niti pregovaram, niti sam ikoga ovlastio da pregovara u moje ime, kaže Benko.

Benko je početkom zimskog prijelaznog roka iz Rijeke otišao u kineski Dalian kao vodeći strijelac (16) HNL-a. Njegov odlazak izazvao je negativne reakcije navijača Rijeke, javno je negodovao i trener Matjaž Kek, ali je predsjednik Rijeke Damir Mišković povukao jedan od najboljih poslovnih poteza. Poruka sportskoj javnosti nije bila dobra, ambiciozan klub ne prodaje najboljeg igrača usred sezone, ali je trenutak za prodaju bio idealan. Benko je bio na vrhuncu moći, za njega se u tom trenutku nije moglo dobiti više.

Rijeka je bez Benka nastavila nizati pozitivne rezutate u sezoni, na kraju je osvojen Kup, Benko je brzo zaboravljen... A riječ je o igraču koji je u kalendarskoj 2013. godini za Rijeku postigao ukupno 31 pogodak. Isto kao van Persie u Manchester Unitedu, više nego Aguero (30) u Manchester Cityju.

Benko je u 14 kola u Dalianu postigao jedan pogodak. Dalian se nalazi pri dnu ljestvice, 13. mjesto blizu je zoni ispadanja u Ligi 16. Idućih dana Benko odlučuje gdje će nastaviti karijeru.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.