Goran Sablić, trener Splita: Živimo u Hrvatskoj, štrajkovi su naša svakodnevnica!

Nedjelja, 06. ožujka 2016. 15:30 Napisao/la  Ivan Jelić

Atmosfera u svlačionici je pozitivna. Cijela situacija nas nije poremetila, kaže trener Goran Sablić pred utakmicu protiv Istre u ponedjeljak


Nogometaši Splita nisu trenirali u subotu. Odlučili su na takav način iskazati svoje nezadovoljstvo zbog neisplate plaće, a epilog svega je obećanje vlasnika kluba braće Žužul da će plaće biti isplaćene sljedećeg tjedna.

- Mi živimo u Hrvatskoj, to je naša svakodnevica. Sve protekle utakmice govore da motiv i profesionalnost igrača da nije upitna. Ovo je bio znak solidarnosti momčadi. S jedne strane mi je to drago. Oni su imali zahtjeve prema vodstvu kluba, pripremamo se za utakmicu kao svaku drugu. Atmosfera u svlačionici je pozitivna. Cijela situacija nas nije poremetila, kaže trener Goran Sablić pred utakmicu protiv Istre u ponedjeljak.

- Znamo što želimo u ovoj utakmici, nakon dva teška dvoboja s vodećim ekipama u kojima nismo osvojili bodove, sutra imamo imperativ pobjede i neće nas zadovoljiti ništa osim tri boda. Želim da kvalitetan pristup naplatimo u utakmici kroz dobru igru i realizaciju. Istra nije dobro otvorila drugi dio prvenstva, ali radi se o tvrdoj momčadi koja nam je u prošlosti znala stvoriti probleme, očekujem da će biti dobro organizirani u obrani, međutim imamo kvalitetu i znamo da ovakve utakmice trebamo pobjeđivati. Motiv nije upitan, s te strane neće biti problema, u krajnjoj liniji pokazali smo to protiv Dinama i Rijeke. S te strane momcima skidam kapu, kaže Sablić.

Hoće li obrazac igre protiv Rijeke i Dinama biti dovoljan za pobijedu protiv Istre?

- Mi imamo svoj način igre, pokušavamo ga prezentirati protiv bilo koje momčadi. Nešto se pita i protivnika, u Maksimiru smo bili zatvoreniji, ali protiv Rijeke smo bili maksimalno otvoreni. Možda bude nekakvih izmjena u smislu da imamo brži i bolji protok lopte. Ali ja uvijek tražim više, svaki put se želim poboljšati za sljedeću utakmicu. Pokazujemo stabilnost od početka drugog dijela, međutim teško je kalkulirati bodove protiv dvije najbolje momčadi. Ali da je moglo biti bolji, moglo je, zaključuje Sablić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.