Prva HNL: Kristijan Fućak asistirao Miji Caktašu za slavlje Osijeka u Koprivnici

Nedjelja, 10. travnja 2022. 18:50 Napisao/la  SC

Kristijan Fućak igrao je do 82. minute kada ga je zamijenio Hiroš i bio je jedan od zapaženijih nogometaša u postavi Nenada Bjelice

Kristijan Fućak
Kristijan Fućak Foto: Screenshot

Nogometaši Osijeka pobijedili su Slaven Belupo 1:0 i preuzeli ligaški vrh.

Slaven Belupo je kvalitetno otvorio utakmicu, ali oslabljeni Osječani vrlo brzo su uspostavili ravnotežu na terenu i stvorili nekoliko konkretnih situacija.

Najkvalitetnija u prvom dijelu utakmice bila je ona Topčagića u 21. minuti, Fiolić je lijepom okomitom loptom proigrao osječkog napadača, koji se našao oči u oči s vraterem Suškom, ali je domaći čuvar mreže pravodobnom reakcijom ukrotio njegov udarac.

U 33. minuti Kristijan Fućak idealno je s desne strane ubacio, Mijo Caktaš pravodobno je utrčao u prazan prostor i na vrhu peterca samo postavio nogu i svladao Suška – 0:1.

U 59. minuti živo je bilo i pred vratima Osječana i pred vratima domaćina, nogometaši Slaven Belupa bili su blizu pogotku nakon kornera kojega je izveo Zvonarek, ali u gužvi se nitko od domaćih nogometaša nije dobro snašao, a onda je sjevnula kontra gostiju koju je lijepim udarcem iz teške situacije okončao Fućak, ali je Sušak bio spreman.

U 65. minuti Caktaš je mogao sve riješiti, ali je njegov udarac završio pored vrata.

U 68. minuti ponovno je Zvonarek bio u glavnoj ulozi, ali i njegov je udarac, baš kao i onaj Caktaša nekoliko minuta ranije, završio tik uz vratnicu.

Kristijan Fućak igrao je do 82. minute kada ga je zamijenio Hiroš i bio je jedan od zapaženijih nogometaša u postavi Nenada Bjelice.

SLAVEN BELUPO: Sušak, Soldo, Paracki (61 Hoxha), Tepšić, Goda, Caimacov, Marina (84 Bogojević), Kvržić, Zapata (84 Mlinarić), Crnac (61 Krstanović), Zvonarek.

OSIJEK: Ivušić, Grgić, Bralić, Cheberko, Leovac, Nejašmić, Jugović (73 Brlek), Fiolić (73 Bohar), Caktaš (82 Kleinheisler), Fućak (82 Hiroš), Topčagić (62 Mance)

Slaven Belupo – Osijek 0:1 (Caktaš 33)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.