KOMISIJA ZA LICENCIRANJE HNS-a

Prva liga trenutno se može igrati samo u Zagrebu

Četvrtak, 12. travnja 2012. 22:06 Napisao/la  SC

Prema tumačenju kod većine klubova nije bilo moguće sa sigurnošću utvrditi ispunjenje svih financijskih kriterijima

Dinamo, Lokomotiva, Zagreb i Imotski. Četiri kluba koja su dobila pravovaljane licence za natjecateljsku sezonu 2012./2013. Prema odluci Komisije Hrvatskoga nogometnoga saveza za licenciranje u prvom stupnju, trenutačno se prvoligaške utakmice, dakle, mogu igrati samo na dva stadiona - Maksimir i Kranjčevićeva.

Priča o licenciranju klubova je, naravno, tek krenula, a prema sadašnjem tumačenju kod većine klubova nije bilo moguće sa sigurnošću utvrditi ispunjenje svih financijskih kriterijima, pa im analogno tome nisu izdane licence. Takvi će klubovi imati mogućnost dodatnog "dokazivanja" financijskog boniteta, što potvrđuje i priopćenje HNS-a.

"Očekuje se da bi takvi klubovi tijekom žalbenog postupka dostavom novih dokaza i činjenica mogli ispuniti kriterije. Međutim, kod nekolicine klubova s obzirom na njihov trenutni vrlo upitan financijski položaj i nesposobnost podmirivanja već dospjelih, a i budućih financijskih obveza postoji velika vjerojatnost da neće uspjeti dokazati ispunjenje Financijskih kriterija. Protiv odluka Komisije za licenciranje, klubovi imaju pravo na žalbu u roku od 8 dana od primitka odluke. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedoge novih dokaza. Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja - Žalbeno tijelo za licenciranje HNS. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 10. svibnja 2012", navedeno je u priopćenju.

Ispod teksta možete preuzeti odluku Hrvatskoga nogometnog saveza o dodijeljivanju licenci za sezonu 2012./2013.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.