Komisija za licenciranje HNS-a izdala licencu Lokomotivi, a splitski klubovi ostali bez licenci

Četvrtak, 24. travnja 2014. 16:46 Napisao/la  SC

Split i Hajduk zajedno  su se UEFA-i žalili na tajnu vezu između Lokomotive i Dinama. UEFA je odgovorila da odgovornost za najtecanje u HNL-u počiva na HNS-u

Komisija za licenciranje HNS-a izdala je prvostupanjska rješenja u postupku licenciranja. Dozvole za prvoligaško natjecanje dobilo je šest klubova: Dinamo, Lokomotiva, Rijeka, Istra, Slaven Belupo i Inter Zaprešić. Od šest prvoligaških licenci dvije su izdane potencijalnim drugoligašima, Slavenu Belupu i Interu.

U prvostupanjskom postupku bez prvoligaških licenci  ostali su Hajduk, Split, H. dragovoljac, Zadar, Osijek, kao i drugoligaški Zagreb, Cibalia, Gorica koji se žele natjecati u prvoj ligi. Europske licence dobili su Dinamo, Lokomotiva, Rijeka, Istra i Slaven Belupo.

Drugoligaške licence dobilo je osam klubova: Gorica, Imotski, Inter, Istra, Mosor, Pomorac, Segesta i Solin. HNS nikada javno ne iznosi razloge uskraćivanja licenci.  Protiv ove odluke klubovi imaju pravo na žalbu u roku osam dana od primitka rješenja.

Zanimljivo je da su bez licenci ostali Split i Hajduk, a licencu je dobila Lokomotiva. Naime, splitski klubovi zajedno  su se UEFA-i žalili na tajnu vezu između Lokomotive i Dinama. UEFA je odgovorila da odgovornost za najtecanje u HNL-u počiva na HNS-u. A HNS je u prvostupanjskom rješenju rekao sve što misli o splitskim žalopojkama.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.