SREĆKO JURIČIĆ OBZNANIO

Elvis Scoria drugi puta u sezoni vodi bijele

Srijeda, 02. svibnja 2012. 10:54 Napisao  Luka Variola

Smatram da je Scoria najbolje rješenje u ovom trenutku, kaže Juričić

Elvis Scoria u srijedu se po treći puta vratio na klupu Rijeke! Ono što se se nagađalo tijekom posljednja 24 sata službenu potvrdu dobilo je u riječima sportskog direkotora Srećka Juričića, koji je novinarima objasnio da "bijele" preuzima trener koji je na Kantridu 2005. godine donio Kup.

- Klub je zauzeo stav da moramo dovesti trenera koji će u zadnje dvije utakmice biti u stanju podignuti ekipu i ostvariti rezultate koji će nas zadržati u ligi, objasnio je Juričić.

Rijeka je tako ušla u anale Prve HNL, budući da je u jednoj sezoni promjenila četiri trenera. Što je još zanimljivije, Scoria je po drugi puta u istoj sezoni sjeo na klupu riječkoga prvoligaša. "Bijele" je poveo u pripreme uoči početka sezone, da bi ga prije prvenstva na klupi zamjenio Alen Horvat. Nakon Horvata došli su Ištuk i Skočić,  a čak je i Mladen Ivančić dva dana imao ulogu vršitelja dužnosti za kormilom Rijeke.

Scoria će se momčadi pridružiti u Rovinju u srijedu poslijepodne, a na klupu "bijelih" je praktički sjeo besplatno, pokazavši kako mu je klub iznad svega. U preostala dva kola mora osvojiti dovoljno bodova da izbjegne 12. poziciju koja vodi izravno u Drugu ligu.  Inter na 11. mjestu trenutačno bježi jedan bod s time da će Zaprešićani sigurno u posljednjem kolu upisati još tri boda protiv Varaždina koji je zbog dugovanja izbačen iz lige.

- On je pristao ove dvije utakmice voditi bez ikakvih uvjeta. Svoj dolazak nije uvjetovao nikakvim financijskim potraživanjima. Već je dvaput bio u klubu. On će pokušati dignuti ekipu, nastavlja Juričić.

Dali je Scoria riješenje i za sljedeću sezonu?

- Nakon kraja prvenstva ćemo sjesti i razmotriti budućnost kluba, nastavio je sportski direktor.

Scorijini pomoćnici u trećem mandatu bit će Dragan Tadić i Siniša Ćaleta, koji će voditi brigu o vratarima. Prema Juričićevim riječima "bijeli" su razmatrali nekoliko trenerskih imena, odlučivši se na kraju za istarskog stručnjaka, koji je u dosadašnjoj karijeri ostavio veliki trag podno stijena Kanride.

- Prateći utakmice Rijeke i njegov rad, smatram da je Scoria jedan od najboljih trenera u Hrvatskoj. Razgovarali smo o nekoliko trenera, ali smo se na kraju odlučili za Scoriju jer smatramo da je on u ovome trenutku najbolje riješenje za klub, zaključit će Juričić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.