JADRANSKI DERBI Matjaž Kek: Jednom ću staviti skrivenu kameru u svlačionicu da vidite koji su to mangupi

Četvrtak, 11. svibnja 2017. 18:03 Napisao/la  SC

Volio bih da igrači izađu van rasterećeni, da daju sve od sebe i nitko im ništa neće zamjeriti. A da su najbolji, vidi se na ljestvici, kaže trener Rijeke


Rijeka i Hajduk u subotu od 17 sati igraju derbi kola koji ima izravni utjecaj na ishod borbe za titulu prvaka. Nakon poraza od Lokomotive, Rijeka na Rujevici nema pravo na još jedan slab dan:

- Igra se derbi, velika utakmica, Rujevica je rasprodana. Prevladava naš motiv da napravimo ono što se od nas očekuije, ono što mi sami od sebe očekujemo, a to je da pozitivnim rezultatom protiv Hajduka produljimo neizvjesnost oko ishoda prvenstva. Izuzetno sma zadovoljan kako su igrači reagirali poslije zadnje utakmice. Mislim da je momčad spremna odigrati kvalitetno, a mislim da je nepotrebno govoriti o tome da svi skupa živimo za utakmicu, kaže trener Matjaž Kek.

Franko Andrijašević neće igrati zbog žutih kartona:

- Imamo rješenje, ali nije to toliko bitno. Važno je da svatko tko bude igrao pruži sve od sebe, da odigra pametno, kvalitetno i agresivno. Manje je važno tko se kako zove i tko će dobiti priliku. Sigurno da  je hendikep što nema Andrijaševića, ali to je normalno u prvenstvu. Važnije da oni koji budu igrali daju sve od sebe. Igrači su toliko pozitivni, toliko su toga pozitivno napravili ove sezone da je stvarno privilegija biti njihov trener. Jednom ću staviti skrivenu kameru u svlačionicu da vidite koji su to mangupi, pod navodnim znakovima, naglašava Kek.

Hajduk nakon dužega razdoblja na Rujevicu dolazi u pozitivnom ozračju:

- Hajduk je u dobroj seriji, dobro igraju što nas mora dodatno motivirati, da budemo još kvalitetniji. Hajdukova se momčad standardizirala, što je jako bitno u nogometu i to se vidi na njihovim rezultatima. Svatko igra na način koji mu najviše odgovara, način na koji Hajduk igra već je pokazao da možemo imati problema, ali smo i mi pokazali da možemo odgovoriti na takvu igru. Ali fokus je na našoj igri. Svaki Jadranski debi nosi napetost bez obzira na pozicije na ljestvici, to je veliko rivalstvo. Toliko nas toga izazovnog očekuje da očekujem pravu utakmicu i dobru igru Rijeke, kaže Kek, koji ističe da poraz od Lokomotive  nije ostavio traga:

- Svaka utakmica nosi sa sobom neku emociju, na kraju krajeva sada presuđuje i kvaliteta koju moraš imati ako želiš biti prvi. Silna je pozitivna energija oko nas, sudjelovali smo u akcijama koje provodi naša navijačka skupina, što je velika čast i priznanje iako je mene najviše dojmio posjet Dječjoj bolnici na Kantridi. Te su pobjede jedino važne u životu, a nogometu jednom pobijediš, drugi put izgubiš. Volio bih da igrači izađu van rasterećeni, da daju sve od sebe i nitko im ništa neće zamjeriti. A da su najbolji, vidi se na ljestvici. Ispada kao da ništa ne znamo, govori Kek aludirajući na medijske spinove u zadnjem tjednu:   

- Ne sjećam se da smo ranijih godina dobivali ovoliko prostora u medijima, to je samo znak da nas cijene. A papir sve trpi. Što se mene tiče, ja sam sve rekao u vez odlaska. Ako mi netko ne vjeruje, ništa ne mogu! Što se igrača tiče, ja bih kao igrač bio presretan da netko piše da odlazim za 3 ili 5 milijuna, to znači da nisam šalabajzer... Meni je to sve skupa samo dodatni izazov, tvrdi Kek.

Derbi sudi Mario Zebec, koji je sudio zadnji derbi na Poljudu:

- Sudac će biti korektan, sudit će onako kako zna i sigurno neće biti presudan faktor u utakmici. Prije njega pitat će se nas aktere, a mi tu imamo veliku prednost jer iza nas stoje navijači, zaključuje Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.