JADRANSKI DERBI Kada Simon Rožman i Igor Tudor prepričavaju igru svojih momčadi, ispada da su gledali neke druge utakmice

Nedjelja, 19. srpnja 2020. 16:02 Napisao  I. V.

Obojici trenera u nastavku sezone još je nešto zajedničko,  Rijeka i Hajduk  igraju slabije od Lokomotive i Osijeka

JADRANSKI DERBI Kada Simon Rožman i Igor Tudor prepričavaju  igru svojih momčadi, ispada da su gledali neke druge utakmice
Foto: www.hnkhajduk

Hajduk i Rijeka večeras (21.05) u predzadnjem kolu igraju utakmicu koja će odrediti poredak u pretkolima Europske lige.

Teoretski, Rijeka bi mogla u zadnja dva kola završiti na drugom mjestu što će nogometaši Rijeke saznati nakon utakmice između Lokomotive i Gorice, koja se igra od 18.55 sati.

Objektivno, ovakvim momčadima Rijeke i Hajduka svejedno je s kojih će pozicija igrati pretkola Europske lige, bez istinskih pojačanja ni jedan klub nema velike šanse igrati u skupinama Europske lige iduće sezone.

Rijeka ima šansu Europsku ligu igrati kao pobjednik Kupa što opet ovisi o Lokomotivi, finale se igra 1. kolovoza u Šibeniku.

Što se nogometa tiče utakmica se igra pred praznim tribinama na Poljudu što neće djelovati motivirajuće na igrače Hajduka, Rijeka je stekla prednost odlukom HNS-a da zatvori tribine u zadnjoj utakmici ove sezone.

Obje su momčadi mentalno u dobrom stanju, Hajduk je u zadnjem kolu pobijedio Dinamo u Maksimiru što očito nije bio neki problem s obzirom kako igra momad aktualnog prvaka u završnici sezone.

I Rijeka je pobijedila Dinamo prije dva kola, u zadnjem kolu odradila je rutinski posao u Zaprešiću gdje je veća opasnost prijetila od COVID-a kojim se zarazio jedan djelatnik Intera nego od momčadi novog drugoligaša.

Treneri Rijeka i Hajduka imaju sličan problema, Simon Rožman i Igor Tudor nisu uspjeli stabilizirati igru, pa obojica mogu samo pretpostaviti kako će večeras njihove momčadi igrati.

U nastavku sezone niti su se pokazali kao dobri prognozeri, niti kao vjerodostojni analitičari.

Kada Rožman i Tudor prepričavaju  igru svojih momčadi, ispada da su gledali neke druge utakmice.

 Obojici trenera u nastavku sezone još je nešto zajedničko,  Rijeka i Hajduk  igraju slabije od Lokomotive i Osijeka.

To što Dinamo trenutačno igra najslabije nije neka utjeha.

Tablice omogućuje Sofascore