JADRANSKI DERBI Kada Simon Rožman i Igor Tudor prepričavaju igru svojih momčadi, ispada da su gledali neke druge utakmice

Nedjelja, 19. srpnja 2020. 16:02 Napisao  I. V.

Obojici trenera u nastavku sezone još je nešto zajedničko,  Rijeka i Hajduk  igraju slabije od Lokomotive i Osijeka

JADRANSKI DERBI Kada Simon Rožman i Igor Tudor prepričavaju  igru svojih momčadi, ispada da su gledali neke druge utakmice
Foto: www.hnkhajduk

Hajduk i Rijeka večeras (21.05) u predzadnjem kolu igraju utakmicu koja će odrediti poredak u pretkolima Europske lige.

Teoretski, Rijeka bi mogla u zadnja dva kola završiti na drugom mjestu što će nogometaši Rijeke saznati nakon utakmice između Lokomotive i Gorice, koja se igra od 18.55 sati.

Objektivno, ovakvim momčadima Rijeke i Hajduka svejedno je s kojih će pozicija igrati pretkola Europske lige, bez istinskih pojačanja ni jedan klub nema velike šanse igrati u skupinama Europske lige iduće sezone.

Rijeka ima šansu Europsku ligu igrati kao pobjednik Kupa što opet ovisi o Lokomotivi, finale se igra 1. kolovoza u Šibeniku.

Što se nogometa tiče utakmica se igra pred praznim tribinama na Poljudu što neće djelovati motivirajuće na igrače Hajduka, Rijeka je stekla prednost odlukom HNS-a da zatvori tribine u zadnjoj utakmici ove sezone.

Obje su momčadi mentalno u dobrom stanju, Hajduk je u zadnjem kolu pobijedio Dinamo u Maksimiru što očito nije bio neki problem s obzirom kako igra momad aktualnog prvaka u završnici sezone.

I Rijeka je pobijedila Dinamo prije dva kola, u zadnjem kolu odradila je rutinski posao u Zaprešiću gdje je veća opasnost prijetila od COVID-a kojim se zarazio jedan djelatnik Intera nego od momčadi novog drugoligaša.

Treneri Rijeka i Hajduka imaju sličan problema, Simon Rožman i Igor Tudor nisu uspjeli stabilizirati igru, pa obojica mogu samo pretpostaviti kako će večeras njihove momčadi igrati.

U nastavku sezone niti su se pokazali kao dobri prognozeri, niti kao vjerodostojni analitičari.

Kada Rožman i Tudor prepričavaju  igru svojih momčadi, ispada da su gledali neke druge utakmice.

 Obojici trenera u nastavku sezone još je nešto zajedničko,  Rijeka i Hajduk  igraju slabije od Lokomotive i Osijeka.

To što Dinamo trenutačno igra najslabije nije neka utjeha.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.