Atiemwen u Lokomotivi, Rijeka i Hajduk opet dobili dostojnog konkurenta

Srijeda, 12. veljače 2020. 10:29 Napisao  I. V.

Možda ljubav između čelnika klubova Mamića i Šikića više nije onako intezivna kao nekada, ali suradnja između Dinama i Lokomotive postaje sve intezivnija

Zdravko Mamić i Božo Šikić
Zdravko Mamić i Božo Šikić Foto: www.slobodnadalmacija

Iyayi Belive Atiemwen (24) novi je napadač Lokomotive.

Nastavlja se suradnja sestrinskih klubova, Lokomotiva je u nastavku sezone jača za dvojicu igrača Dinama (Atiemwen, Lešković), Fran Karačić i Lirim Kastrati ostali su u Lokomotivi nakon što su potpisali za Dinamo.

Zdravko Mamić prvo je Lokomotivu iz treće uveo u prvu ligu, zatim je Lokomotivu promovirao u jedan od vodećih kluba koji je u sezoni 2012/13 postala doprvak.

U praksi dvije Mamićeve momčadi završile su se sezonu na prvom i drugom mjestu.

Svojedobno je vođenje Lokomotive prepustio prisnom prijatelju Božidaru Šikiću, koji se naizgled oteo kontroli kada je Mamić počeo gubiti pravosudni proces i utjecaj u HNS-u.

Nakon što je Mamić nepravomoćno osuđen, a Lokomotiva podržala kandidaturu predsjednika županijskog saveza Tomislava Svetinu, izgledalo je da je pukla ljubav između Mamića i Šikića.

Možda ljubav između čelnika Dinama i Lokomotive više nije onako intezivna kao nekada, ali jačanje inteziteta suradnje između dva kluba ukazuje da su Rijeka i Hajduk dobili dostojnog konkurenta u borbi za drugo mjesto.

Lokomotiva je u nastavku sezone prvo pobijedila Rijeku, a onda izgubila od Hajduka nakon što je potpuno nadigrala splitsku momčad na Poljudu.

Lešković i Atiemwen tek trebaju početi igrati za Lokomotivu!

Tablice omogućuje Sofascore