Ivica Križanac, menadžer Splita: Ako s ekipom i trenerom koje imamo ne uđemo u Europu, to će biti neuspjeh

Utorak, 06. siječnja 2015. 15:35 Napisao/la  Ivan Jelić

Mislim da smo dobili vrhunskog igrača za tu poziciju, predstavio je Slaven Žužul novog menadžera

Ivica Križanac službeno je predstavljen kao novi menadžer RNK-a Splita, bivši kapetan momčadi ostaje pomagati igračima i struci:

- Sretni smo jer se naš kapetan nakon malo dužeg odmora i plovidbe vratio u naš Park mladeži. Ivica će biti menadžer kluba, jedno novo radno mjesto na kojem je on samostalan, usko surađuje sa sportskim direktorom i trenerom Vulićem, te je prvenstveno zadužen za rad prve momčadi. On ima bogatu nogometnu karijeru, uspješnu i zavidnu, igrao je širom svijeta i skupio brojna poznanstva, kontakte. Stoga nam je želja da to znanje i vještine donese u klub i da digne tu razine sportsko-tehničke kvalitete. Mislim da smo dobili vrhunskog igrača za tu poziciju, rekao je predsjednik Slaven Žužul.

- Vlasnicima se zahvaljujem na ukazanom povjerenju, to je velika čast, ali ujedno i ogromna obveza. Nadam se da ću njihova očekivanja ispuniti i da će naš klub još više krenuti naprijed. Kao igrač nisam bježao od problema, tako ću nastupati i u ovoj funkciji. Nakon 18 godina karijere čovjek želi malo odmoriti, vidjeti gdje se želi u tome svemu naći. Nikada nisam ni otišao iz kluba, možemo reći kako su se pregovori malo odužili, rekao je Križanac koji je najavio suradnju s trenerom Vulićem:

- Mislim da je za Split doveden najbolji mogući trener, vjerujem da se svi oko toga slažemo jer je Vulić već bio tu, dobro smo surađivali i tada i nema razloga da to ne bude i ubuduće. Ali Ivica Križanac ne dovodi nikog, tako ni Vulića. Trenera dovodi klub čiji su vlasnici braća Žužul. Ja imam svoj dio posla za koji sam plaćen, gazde mi vjeruju i u skladu s tim ću s njima dogovarati sve poteze, kazao je Križanac, koji je svjestan odgovornosti:

- U nogometu nas sve drži rezultat. Splitovih je šest mjeseci podijeljeno na dva dijela, Europa koja je svima u klubu bila stepenica gore, u kojoj je ostvaren povijesni rezultat, dok je drugi dio prvenstvo u kojem se nisu ispunila očekivanja vlasnika i zato su na kraju krajeva napravljene neke promjene. Ali, ne smijemo zaboraviti i kako je Split izborio plasman u četvrtfinale Kupa, gdje nikad nije bio, te s te strane rezultati i ne izgledaju tako loše kao na prvu. Zaostatak za Europom iznosi sedam bodova, no ja sam uvjeren kako ćemo na kraju ući u tu borbu jer je Split sigurno među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Ako s ekipom kojom imamo i trenerom ne uđemo u Europu, to je neuspjeh, smatra Križanac.

Standings provided by Sofascore