Ivan Šimurina postao novi igrač Istre, Igor Pamić ne strahuje od ispadanja

Srijeda, 11. ožujka 2015. 13:38 Napisao/la  SC

 Nisam ja sveznalica, ali ipak sam trener već 14 godina i bio sam sa svojim momčadima u ovakvim situacijama. Ta zadnja pozicija nas mora motivirati, jer znamo da ne pripadamo toj poziciji, kaže Pamić


Ivan Šimurina novi je igrač Istre 1961. Šimurina je iz Zadra ove zime otišao u rumunjski Petrolul iz Ploiestija, koji je zapao u financijske poteškoće. Transfer nije realiziran pa je Šimurina kao slobodan igrač došao u Istru, koja se nakon poraza u Zadru nalazi na posljednjem mjestu.

- Rekao sam svojim igračima da mi je jasno ako su zabrinuti, ali se to nikako ne smije pretvoriti u strah. Ta zadnja pozicija nas mora motivirati, jer znamo da ne pripadamo toj poziciji. Imamo sreću da ima još jako puno do kraja sezone, 36 bodova je jako puno. Nisam ja sveznalica, ali ipak sam trener već 14 godina i bio sam sa svojim momčadima u ovakvim situacijama. Sigurno nije lako kada očekuješ puno i onda dođeš u takvu situaciju. Ta prevelika ambicija u prvom djelu prvenstva nas je možda i slomila. Ja bih se bojao da smo u ovih pet, šest utakmica igrali slabo i da smo nadigrani, međutim mi igramo dobro i može se vidjeti razlika u kvaliteti s nekim drugim momčadima, ali moramo i početi osvajati bodove, kaže trener Istre Igor Pamić.

Nakon utakmice u Zadru nogometaši Istre ponovo igraju derbi začelja, protivnik je Osijek koji je kod kuće izgubio od Hajduka:

- Neću moći računati na Radonjića koji je dobio treći žuti. Vidjet ćemo što će biti s Gregovom i Bastosom. Čini se da će Gregovu biti poništen crveni karton i sada ne znam može li utakmicu kazne dobiti Bastos, govori Pamić.

U utakmici protiv Zadra Gregov je dobio crveni karton umjesto Bastosa. Pogrešna sučeva odluka je ispravljena što se tiče kazne igračima, ali ostaje gorak okus nakon nedopustivih sudačkih previda:

- Mislim da penal i crveni karton ne treba niti komentirati, sve se lijepo vidjelo. Ne da nije bio penal, nego je to bilo smiješno. Ne znam gdje sve to vodi, ja sam se već zapitao. Sudački kriterij je bio neujednačen, izostalo je isključivanje Jerbića kada je šakom udario Joa, sudac u 92. minuti nije dosudio kazneni udarac na Jou. Uz sve to Jerbić je dobio žuti karton u 55. minuti, a upisan je Matošu koji tada niti nije bio na terenu i sreća da je naš predstavnik Radolović vidio pogrešku. Nakon što sam pogledao snimku utakmice igračima nemam što zamjeriti, ali sucima da, zaključuje Pamić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.