Ivan Peraić odlučio: Igor Križarić privremeno seli u drugu ligu zajedno s pomoćnim sucem

Nedjelja, 02. rujna 2012. 19:13 Napisao  I. V.

Isti je kriterij prema svima, ako je sudac dobio ocjenu 7,9 nema dileme. Treba se ponovo dokazati, ne možemo mijenjati kriterije bez obzira o kojem se klubu radi, kaže Ivan Peraić

Igor Križarić i Mario Zebec, glavni i drugi pomoćni sudac utakmice 7. kola između Rijeke i Hajduka, privremeno sele u drugu ligu. Procedura je ista kao u slučaju Marija Strahonje, povjerenik za suce Ivan Peraić pokreće postupak koji odobrava Komsija za suce:

- Isti je kriterij prema svima, ako je sudac dobio ocjenu 7,9 nema dileme. Treba se ponovo dokazati, ne možemo mijenjati kriterije bez obzira o kojem  se klubu radi, kaže Ivan Peraić.

Što se Križarića tiče, sudac utakmice Rijeka – Hajduk dobio bi visoku ocjenu za suđenje da nije bilo kobne 78. minute:

- Istina, ali je to nažalost situacija za ocjenu 7,9 bez obzira na konačni ishod utakmice, moglo je završiti i 5:1. Isto vrijedi za pomoćnog suca. Pratimo kako se pomoćni suci postavljaju, pomoćni sudac krenuo je prema korner-zastavici što znači da je glavnom sucu dao znak da je prekršaj unutar kaznenog prostora. I to je za ocjenu 7,9, što znači da i pomoćni sudac privremeno ide u drugu ligu,  govori Peraić

Kako je krenulo, uskoro će na A listi nedostajati sudaca?

- Više nema  prisilnog odmora kao nekada kada bi suci ovako pogriješili, sada se ti suci automatski stavljaju na raspolaganju povjereniku Druge lige. Isto kao i igrači! Ako igrač ne igra u prvoj momčadi, svejedno mora trenirati. Najgore je da sudac ništa ne sudi. Bude li nedostajalo sudaca, privremeno ćemo uzeti najbolje suce iz druge lige. Nadam se da neće doći do toga, zaključuje Peraić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.