Ivan Leko: Veseli me statistika, ona govori da je naša pobjeda zaslužena

Nedjelja, 22. siječnja 2023. 19:22 Napisao/la  Toni Bilić
Ivan Leko
Ivan Leko Foto: Screenshot

Ivan Leko stigao je do pobjede u prvoj službenoj utakmici na klupi Hajduka. Teže od očekivanog 'bijeli' su svladali Šibenik (2:1). 

- Zaslužena pobjeda. Teška, protivnik dobar, zatvoren, organiziran. Loše smo ušli u utakmicu. Prvih 15 minuta je bilo loše. Ponijele su nas emocije, narod. Htjeli smo na brzinu nešto pokazati. Mene je to iznenadilo. Bili smo kažnjeni. Primili smo gol. Poslije toga smo bili dobri s obzirom na teren, uvjete. Šteta što ljudi nisu mogli doći...Bili smo sretni, ali smo sreću zaslužili. Pokazali smo karakter, dominirali smo. Kada previše želiš onda ti se to odbije o glavu. Lijepo je kada te poljubi sreća. To je jako bitno za daljnji rad. Ovo su pobjede koje ti pomažu da rasteš brže, kada patiš - rekao je Leko. 

Kako komentirate lošiji ulazak u utakmicu?

- Nakon pete minute nam je trebao time-out da smirimo želju i volju. Bio je nered. S tim smo dali Šibeniku da nam napravi kontru. Pričali smo da treba igrati s glavom i velikim srcem, a mi smo ušli samo sa srcem. Trebamo još puno raditi, ali je slatko kada je teško, Bog te pogleda i pobijediš.

Je li vam ova utakmica ukazala na neke stvari?

- Puno toga. Napravit ćemo analizu. U puno stvari moramo biti bolji. Od početka pričam. Nama je jedini put, ponizno, šuti, radi i rasti. Mi nismo Barcelona, nemamo takvu individualnu kvalitetu. Moramo stvoriti tim. 

Je li bio plan imati dosta ubačaja u šesnaesterac?

- To je bio plan. U početku nisam bio zadovoljan jer smo ubacivali iz zona iz kojih to ne želimo. Puno treniramo te stvari. Bili smo u dosta situacija. Šteta što nismo bili mirni. U pola ubačaja lopta je završila u prvom igraču u zoni. Nedostajalo je kvalitete kod centaršuteva.

Dinamo je kiksao protiv Gorice. Je li vam to dodatan motiv?

- Mene kao navijača to veseli, a kao treneru, moramo biti koncentrirani samo na utakmicu. To je jedan od razloga zašto smo lošije ušli u utakmicu. Moramo se bazirati na stvari na koje možemo utjecati. Nama je prvi i osnovni cilj napredovati. Možemo biti jako dobri, ali ne smijemo gubiti fokus na stvari koje ne možemo kontrolirati.

Što nedostaje ovoj momčadi da se dominacija materijalizira u većem broju golova?

- Kada imaš 17 udaraca iz šesnaesterca, moraš zabiti tri-četiri gola. Mislim da su prevelika želja i teren utjecali na to. Trebaš ostati miran i hladan da bi zabijao. Veseli me statistika. Ona govori o tome da je naša pobjeda zaslužena - zaključio je Leko.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.