Ivan Leko: U Rijeci nismo zaslužili izgubiti, ali kad se dogodi treći poraz, onda je to drama

Petak, 20. listopada 2023. 15:29 Napisao/la  SC
Ivan Leko
Ivan Leko

Nakon reprezentativne stanke Hajduk se vraća prvenstvenim obvezama, u 12. kolu u nedjelju (18 sati) na Poljudu dočekuje Osijek.

- Mi smo došli radi utakmice Hajduk - Osijek. Ja sam tijelom i dušom tu, idem leći i dižem se s Hajdukom. Dalje, to je gubljenje vremena i energjie, komentirao je Ivan Leko spekulacije da odlazi u Šahtar.

- Osijek je nama uvijek nezgodan, vani i doma. Utakmice intenziteta, strasti. Dobili su novog trenera koji je karakteran, želi dobro startati. Mi igramo nakon poraza na Kantridi, odnosno na Rujevici... Sve ćemo napraviti da bismo dobili utakmicu. Druga je stvar što bismo mi voljeli igrati bolje, da vidimo taj napredak. U Rijeci nismo zaslužili izgubiti, ali kad se dogodi treći poraz, onda je to drama svih drama. Sada je domaća utakmica poslije poraza duplo bitna. Meni je Osijek dobar, igraju agresivan nogomet, jedan trener umjesto da je ludilo, on je sada na ulici. Sigurno su ekipa koja ima stav, kvalitetu. Miks iskustva i mladosti. Pojavilo se par mladih igrača koji su dobri. Ovo je derbi i kad nisi u najboljem stadiju, ovakve utakmice ti mogu sve okrenuti, smatra Leko.

Zabrinjava li vas loš napadački učinak?

- Mi smo u Rijeci s četiri-pet igrača u šesnaestercu. Drugi dođu s dva pa zabiju. Naravno da bismo htjeli zabijati više. To ovisi o profilima igrača. Nemamo što nego trenirati, ponavljati. Dobro smo trenirali ova dva tjedna. Nadam se da će se otvoriti, da ćemo više kreirati i zabijati golovi. Da smo zabili 25, a da smo sedmi, što ti to znači. Da smo igrali jedan ili dva remija gdje smo izgubili drukčije bi pričali. Svjesni smo da trebamo zabijati više golova. Više bih volio dobiti 1:0 nego igrati 4:4.

U kakvom je stanju Marko Livaja?

- On već tri - četiri utakmice igra pod injekcijama radi bolova. Njegova je tolerancija na bol enormna, mnogi ne bi ni igrali u tom stanju. nastoji se rekuperat, vratiti, sigurno nije u najboljem stanju. Vidjet ćemo kolko će biti spreman za nedjelju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.