Ivan Leko: To će biti utakmica između dva različita stila nogometa

Petak, 03. veljače 2023. 15:04 Napisao/la  Toni Bilić

Rijeka je dobra kao ekipa. Točno znaju što rade, igraju bez respekta, kaže trener Hajduka

Ivan Leko
Ivan Leko Foto: HNK Hajduk

U 20. kolu SuperSport HNL-a u nedjelja na Poljudu (17.30 sati) igraju Hajduk i Rijeka:

- Gledali smo Rijeku dvije utakmice u prvenstvu, osvojili su četiri boda. Novi trener, novi igrači, nova energija. Dobra su ekipa. Gledali smo i prijateljske utakmice, pratili. Trebala bi biti dobra utakmica u nedjelju. Imamo respekt prema protivniku, ali mi smo dobri i imat ćemo naših momenata. Planiramo biti bolji nego u Puli. Naš plan B i C je napraviti naš plan A boljim. Nakon mjesec dana treniranja normalno je da smo još daleko od idealnog Hajduka u mojoj glavi. Nakon par dana se pričalo turbo Hajduk, to je bilo daleko. Sada kada je rezultat očajan nećemo gubiti glavu i ići u alibi rješenja. Bit ćemo mirni, nastojati biti bolji i svaku utakmicu dočekati bolji nego onu prošlu. Mi puno razmišljamo, dajemo sve od sebe da budemo bolji. Ima puno pitanja, ali vjerujem da će ti dobar nogomet donijeti rezultat. Imam prijatelja i poznanika koji kažu: 'vrati se nazad, čekaj grešku protivnika, imaš Marka Livaju pa ćeš dobiti'. U jednom srednjem razdoblju će rezultat doći kao posljedica rada. Imate dva pristupa, da ti odlučuješ, a imaš i drugi, da igraš reaktivni nogomet i kažnjavaš grešku protivnika. Mi vjerujemo u naš put, kaže trener Ivan Leko.

U čemu je Hajduk bolji od Rijeke?

- Teško je o tome pričati. To će biti dva različita stila nogometa. Vidjet ćemo u nedjelju čiji nogomet je bolji. Imam respekt prema Rijeci, ali i vjerujem u ono što mi radimo. Rijeka je dobra kao ekipa. Točno znaju što rade, igraju bez respekta. Uvijek se više vide ofenzivni igrači. Novi trener je napravio dobru, solidnu ekipu. Zaslužuju respekt, ali smo mi fokusirani na nas. Nadam se da ćemo u nedjelju vidjeti bitan pomak.

U kojem segmentu Hajduk može najviše napredovati?

- U svim, taktičkim, tehničkim, karakternim. Želimo rasti u svemu. Mi smo par tjedana zajedno. Jako sam zadovoljan i sretan poslije svakog treninga. Momci treniraju kao 'pasi'. Taj pristup će nam donijeti dobrih stvari.

Hajduk je doživio težak poraz u Puli?

- Nakon utakmice u Puli sam bio iskren s igračima. Rekao sam što osjećam, da je bolno, nakon 0:3 nemamo puno pričati. Protivnik je bio bolji. Moramo nastojati naučiti i ne zaboraviti osjećaj boli Kada gubiš 0:3, i kada je bliže 0:5 nego 1:3, normalno je da si tužan i razočaran. Upoznaješ momčad kroz treninge, ali i utakmice. Bilo mi je tužno vidjeti kako darujemo situacije i golove. Primiš golove u situacijama kada su tri protivnička igrača, a naših sedam. Ne mislim da je nas Istra razbila nego da smo mi darovali. Ne znam koji gol više boli. Mi znamo da uvijek postoji protivnik, ali to su bila tri velika darova. Mene prvi gol u Puli više boli nego drugi. Ali, kada izgubiš 3:0 onda moraš šutjeti i raditi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.