Ivan Leko: Jedna pobjeda u pet utakmica? Gledajte na to kako vam se sviđa!

Nedjelja, 30. travnja 2023. 23:00 Napisao/la  Toni Bilić
Ivan Leko
Ivan Leko

Trener Hajduka Ivan Leko realno je rezonirao remi s Dinamom na Poljudu.

- Nisam vidio slavlje Dinama. Čestitao bi im, zasluženo su osvojili naslov. Ako si nakon deset mjeseci prvi treba im čestitati. Posebno smo pripremali utakmicu. Žao mi je rezultata radi igrača jer su dali sve od sebe. Posebno mi je žao zbog ljudi. Kada dođe pun stadion u situaciji kada Dinamo može slaviti titulu je dokaz koliko ljude ovdje vole nogomet i ovaj klub. Meni je drago. Kada odeš negdje drugdje to se ne osjeća - rekao je Leko, a zatim dodao:

- Nismo mi u drugom poluvremenu stali. Svoju smo školu platili preskupo. Ovo je kontrolirani, dosadan nogomet. Tako se to ovdje igra. Malo golova, malo šansi. Volio bih da je završilo 3:3, da je pucalo na sve strane, ali očigledno ni mi ni naši protivnici ne mare za to. Volio bih da se može gledati i rezultat i igra. Ovo je bila utakmica 50-50. Teško ovakve utakmice mogu biti 3:0 ili 0:3. Htjeli smo biti stabilni, držati posjed. Nemam kome što zamjeriti. Dinamo nam nije imao veliku šansu. Mi smo Hajduk, velik klub koji bi u mojim očima trebao nešto drugo. Rekao sam igračima u svlačionici 'svaka čast'.

Kako ste zadovoljni Sigurom?

- Mali je stvarno dobar. Sam sebi sam rekao da neću pričati o tome. Kada mali junior koji je vezni igra beka, to sve govori. Bio je stabilan u tri utakmice, nismo primili gol. Sigurno neće napraviti karijeru na beku, a negdje drugdje je može napraviti.

Počinje li sada priprema za kup?

- Ovo je prevelik klub da bi se mi rugali s nogometom. Najbolji će igrati. Nastojat ćemo biti maksimalno ozbiljni, koncentrirani da pokušamo ostvariti najbolji mogući rezultat. 

Je li neuspjeh minus 12 četiri kola prije kraja?

- Velika tema koja se ne može obrazložiti u jednoj rečenici. 

Kako biste ocijenili jednu pobjedu u zadnjih pet utakmica?

- To su činjenice. Svaka utakmica ima svoju priču. Gledajte na to kako vam se sviđa - zaključio je Leko. 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.