JADRANSKI DERBI Ivan Katalinić: Iako igračima u glavama još odzvanja poraz od Istre 1961, Hajduk je favorit u utakmici protiv Rijeke

Nedjelja, 05. veljače 2023. 12:14 Napisao/la  Toni Bilić

Ne dvojim da je pobjeda nad Šibenikom na Šubićevcu unijela još više samopouzdanja u svlačionicu Rijeke, kaže bivši trener Hajduka i Rijeke

Ivan Katalinić: Iako igračima u glavama još odzvanja poraz od Istre 1961, Hajduk je favorit u utakmici protiv Rijeke

Utakmica između Hajduka i Rijeke koja se u nedjelju (17.30) igra na poljudskoj ljepotici zanimljiva je s više aspekata.

Splićani nemaju pravo na kiks, posebice nakon teškog poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Istre 1961, ako se žele borbiti za titulu prvaka.

S druge strane Rijeka je pod vodstvom novog trenera Sergeja Jakirovića više nego dobro krenula u nastavak sezone, na dva uzastopna gostovanja osvojila je četiri boda:

- Nitko nije očekivao poraz Hajduka u dvoboju s Istrom 1961, posebice ne ovako težak. Puljani su zasluženo pobijedili. Bez obzira na težak poraz od Istre 1951, Hajduk je favorit u nedjeljnom Jadransku derbiju. Istina, tu svoju papirnatu nadmoć trebaju dokazati na zelenom travnjaku. Neće im to biti nimalo lako. Iz igračkog i trenerskog iskustva znam da igračima u glavama još odzvanja poraz od Istre 1961. Njima je pobjeda imperativ, jer svaki drugi rezultat značio bi, usudio bih se kazati, oproštaj od borbe za prvo mjesto, kaže Ivan Katlinić.

Iskusni Katalinić bivši je igrač i trenera Hajduka, koji u u dvama mandatima vodio momčadi Rijeke, jako dobro zna kako je sjediti na Poljudu na klupama Hajduka i Rijeke:

- Ne dvojim da je pobjeda nad Šibenikom na Šubićevcu unijela još više samopouzdanja u svlačionicu Rijeke. Trener Jakirović doveo je nekoliko kvalitetnih igrača što se odmah osjetilo na igri, posebice na rezultatima. Rijeka želi izboriti mjesto koje naredne sezone vodi u Europu, stoga im treba pozitivni rezultat na Poljudu. Njihova snaga je u jakom kolektivu, djeluju kao momčad. Čini se da će mladi Matija Frigan biti njihov najopasniji igrač, smatra Katalinić.

Novi trener Hajduka Ivan Leko preferira sustav 3-5-2:

- To je njegova odluka! Nije se lako preko noći igračima prebaciti na drugačiji način igre. Utakmica s Istrom 1961 pokazala je da za takav način igre treba vremena. Trener Istre 1961 Garcia stavio je tri napadača na tri Hajdukova stopera i bijeli su bili nemoćni, olako su primili tri gola, zaključuje Katalinić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.