MARIN GRUJEVIĆ

Složili smo se oko toga da ćemo nastaviti igrati

Subota, 04. studenog 2017. 10:41 Napisao/la  SC

Nemamo se kome obratiti, u klubu  nema nikoga

Marin Grujević (Istra 1961)
Marin Grujević (Istra 1961) Foto: www.istra1961


Nogometaši Istre 1961 otputovali su u Slavoniju, gdje će igrati dvije utakmice protiv Cibalije: u subotu u HNL-u, u utorak u Kupu.

U posljednjem razdoblju Istra se natječe samo zbog toga jer su igrači odlučili igrati iako mjesecima nisu dobili plaće.

- Problemi postoje i teško se nekad isključiti iz svega toga, premda je atmosfera u svlačionici i između nas igrača više nego dobra. Nije lako, ali mi smo profesionalci i bez obzira na teške trenutke  moramo gledati svoje karijere. Bitno nam je igrati, a ovo ostalo neka rješavaju ljudi koji bi to trebali rješavati. U svlačionici ima različitih mišljenja u vezi cijele ove situacije te samim tim i različitih zahtjeva, ali svi smo se složili oko toga da ćemo nastaviti igrati jer, realno gledano, neigranjem ne možemo ništa popraviti, kaže Marin Grujević za Glas Istre.

Grujević je nekadašnji igrač Rijeke, Pomorca i Novigrada, Istra je najviša stepenica u njegovoj karijeri.

Kada je dolazio u Pulu, Grujević nije ni slutio da će se spotaknuti na ovakvim problemima:

- Nemamo se kome obratiti, jer u klubu praktički nema nikoga, a da odustanemo usred sezone ne bismo mogli nigdje otići,  morali bismo pričekati zimski prijelazni rok. Jedino bismo voljeli da nam se kaže prava situacija, a onda neka svatko odluči što je najbolje za njega. Ta neizvjesnost nas najviše muči, jer ovako se sve svodi na čekanje prave informacije i nadu da će se cijela ova priča riješiti u što kraćem roku i na najbolji mogući način za sve nas. Dotad nastojimo gurati dalje, ali nismo svi u istoj situaciji pa samim tim ono što netko može izdržati, drugi ne može. Unatoč činjenici što nam plaća kasni mjesecima, stan i hranu uredno plaćamo, kao i sve obaveze prema državi što mnogima od nas već predstavlja ogromne probleme. Ove ćemo dvije utakmice sigurno odigrati, a što će biti poslije, ostaje vidjeti, kaže Grujević.

Otkada su neodgovorni vlasnici Istre 1961 odlučili da više neće ulagati u klub, traje potraga za novim vlasnikom. Potencijalnih kupaca navodno ima, ali... 

Standings provided by Sofascore