ISTRA 1961 - ŠIBENIK Andrej Panadić: Trebamo svima dokazati tko je prvoligaš, a tko drugoligaš!

Srijeda, 01. lipnja 2016. 14:46 Napisao/la  SC

Prije nedjeljne utakmice smo se svi bili složili da je 1:1 dobar rezultat, ali sada ipak ostaje žal jer smo vodili do samog kraja, kaže Panadić

Istra 1961 i Šibenik večeras (20.15) igraju uzvratnu utakmicu kvalifikacija za plasman u Prvu HNL, prva utakmica na Šubićevcu završila je rezultatom 1:1.

– Prije nedjeljne utakmice smo se svi bili složili da je 1:1 dobar rezultat, ali sada ipak ostaje žal jer smo vodili do samog kraja. Znamo koji rezultat nam odgovara u uzvratu, ali bi igranje na 0:0 bilo totalno pogrešno jer bi nas jedan zalutali gol mogao dovesti u velike probleme. Trebamo biti pametni i hrabri, jer individualno smo bolja ekipa, ali vidjelo se u Šibeniku što znači ekipa koja je nošena zajedništvom i navijačima. Mislim da će ovaj put publika biti naša prednost. Tako nešto treba našim igračima, podrška koja će ih vući prema ostanku u prvoj ligi, kaže trener Istre Andrej Panadić, koji u zadnjoj utakmici ima priliku ostvariti prvu pobjedu na klupi Istre.

– Ne želim pričati o problemima koje imamo i o igračima koji nedostaju. Svaki igrač koji će biti u kadru mora prijeći svoj limit i imati krv u očima od želje jer se ipak radi o sudbini svih u klubu. Ta utakmica je za nas meč lopta, trebamo igrati i dokazati ljudima i svima tko je prvoligaš, a tko drugoligaš. Šibenik u gostima ipak igra malo drugačije nego na domaćem terenu. Iako će u srijedu oni biti ti koji će trebati tražiti pogodak, smatram da će zaigrati malo opreznije i strpljivo čekati svoje šansu. Dobro znamo koje su njihove kvalitete i od kuda prijeti najveća opasnost, a to su prekidi. Zato si ne smijemo dozvoliti da im stvaramo takve prilike, već mi moramo diktirati igru i tempo. Uze sve to ćemo ipak morati igrati i uz određenu dozu opreza. Imam sastav koji će igrati i nemam dvojbi oko toga, ali neću izlaziti s imenima. Specifična je utakmica i mislim da je bolje da bude tako. Mi jednostavno moramo vjerovati da smo bolji, zaključio je Panadić.

Standings provided by Sofascore