Prva HNL: Istra 1961 pobijedila Lokomotivu, pobjednik odlučen dvama penalima

Ponedjeljak, 01. studenog 2021. 20:07 Napisao/la  SC

Klizavi teren ubrzao protok lopte  i posebice utjecao na reakcije igrača Lokomotive, koji su dvaput igrali rukama u kaznenom prostoru

Hujber u 45. minuti ovako reagirao nakon promašaja
Hujber u 45. minuti ovako reagirao nakon promašaja

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Lokomotivu u zadnjoj utakmici 14. kola.

Utakmica na Aldo Drosini odigrana je po kiši i jakom vjetru, klizavi teren ubrzao je protok lopte što je utjecalo na protočnost i reakcije igrača.

Posebice na reakcije igrača Lokomotive, koji su dvaput igrali rukama u kaznenom prostoru, oba pogotka Istra 1961  je postignula iz kaznenih udaraca.

Točnije, Bandeov udarac Nevistić je obranio, ali je lopta vrataru Lokomotive nespretno izmigoljila tako da se mu se od leđa odbila u mrežu.

U 15. minuti Lokomotiva je izjednačila nakon gužve u kaznenom prostoru, lopta se odbila na drugu vratnicu, gdje je Dabro samo podmetnuo nogu - 1:1

U prvom dijelu Istra 1961 je ostavila nešto bolji dojam, nekoliko su puta domaći igrači opasno ušli u završnicu, Hujber (45) nije iskoristio najbolju priliku.

Istra 1961 je odlučnije krenula u drugi dio, Aliyu je nespretno igrao rukom, Beljo je u 53. minuti svladao Nevistića iz kaznenog udarca.

Više je prilika u drugom dijelu stvorila Istra 1961, Nevistić je obranio jaki Bandeov udarac, najbolju priliku nije iskoristio mladi Lisica nakon velike Nevistićeve pogreške.

Pogrešno je Nevistić izbacio loptu, proigrao je Lisicu koji se zbunio u situaciji, kada su trojica igrača Istre 1961 istrčali ispred Nevistića.

Lokomotiva je pritisnula zadnjih dvadesetak minuta, Kulenović (70) je propustio veliku priliku, nije dobro zahvaito loptu na 10 metara od Lučića, koji je nogom skrenuo loptu van igrališta.

Istra 1961 je na kraju zasluženo pobijedila, ali je pitanje kako bi se utakmica razvijala da Goričan u 50. minuti nije promašio cilj, kada je pokušao prebaciti istrčalog Lučića.

Utakmicu u Puli gledao je Nenad Bjelica, Osijek iduću utakmicu igra protiv Istre 1961 ako se igrači oporave od koronavirusa.

ISTRA 1961: Lučić, Marin, Galilea, Perković, Hujber, Mlinar, Perera, Blagojević (25 Mahmoud), Bande (79 Serderov), Beljo, Lisica (79 Mišković)

LOKOMOTIVA: Nevistić, Milićević, De Haas, Mersinaj, Cipetić, Marić, Cokaj, Goričan (59 Hoxha), Dabro (59 Florucz), Aliyu (77 Stojković), Kulenović

Utakmica 14. kola: Istra 1961 - Lokomotiva 2:1 (Nevistić 8-ag, Beljo 53-11m/Dabro 15)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.