Sesvete odustale: Istra 1961 ostala u prvoj ligi, Amerikanci idući tjedan preuzimaju klub

Nedjelja, 31. svibnja 2015. 10:30 Napisao/la  SC

Sada se okrećemo ljepšoj klupskoj budućnosti. U utorak ili srijedu, američki ulagači trebali bi preuzeti klub i ovo je veliki dan za Istru i hrvatski nogomet, kaže trener Istre Igor Pamić


Čelnici Sesveta odlučili su da neće igrati kvalifikacije za Prvu ligu protiv Istre 1961, drugoplasirana momčad druge lige iduće sezone ostaje u drugoj ligi bez sankcija budući da su pravodobno odustali: 

 

Razlog zbog kojega u Sesvetama odustali od kvalifikacija je stadion iako su u prvoligaškoj licenciji naveli da će domaće utakmice igrati u Maksimiru ili negdje drugdje u Zagrebu.

- To ne bi imalo smisla, tamo sigurno nećemo igrati. Pa ni Dinamo tamo ne može puniti tribine. Sesvete imaju 90 tisuća stanovnika, pa sigurno nećemo bježati i prvu ligu igrati u Zaprešiću ili Kranjčevićevoj. Ili Sesvete ili ništa! Preduvjet za naš nastup u prvoj ligi je da domaće utakmice igramo u Sesvetama, kaže predsjednik Sesveta Pero Karatović

Stadion u Sevetama nije dobio licenciju:

- Nama bi trebalo oko 3 milijuna kuna da riješimo pitanje svoga stadiona. On ima infrastrukturu, 2200 natkrivenih mjesta, semafor, rasvjetu, ali opet neke stvari moramo riješiti. Pitanje brojača i još mnoge detalje. Nadam se da Grad reagirati i izdvojiti 18 milijuna za stadion. Ako Grad Rijeka može izdvojiti 18 milijuna eura za stadion, valjda može Zagreb za Sesvete dati 18 milijuna kuna, govori Karatović.

- Laknulo mi je, ovo je veliko olakšanje. Svima nam je dosta stresa, sada se okrećemo ljepšoj klupskoj budućnosti. U utorak ili srijedu, američki ulagači trebali bi preuzeti klub i ov je veliki dan za Istru i hrvatski nogomet, koji će dobiti još jednog stabilnog prvoligaša, rekao je trener Istre Igor Pamić za VL. 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore