RASTU TENZIJE U PRVOJ HNL

Inter traži doživotno izuzeće suca Gorana Gabrila

Ponedjeljak, 09. travnja 2012. 17:27 Napisao/la  SC

Ovdje se radi o namjernom suđenju na štetu jednog kluba, stoji u priopćenju Intera

Čelnici zaprešićkog Intera traže trajno izbacivanje Gorana Gabrila s popisa sudaca Hrvatskoga nogometnog saveza! Razlog je njegovo suđenje na utakmici 25. kola Prve HNL odigranoj 7. travnja u Puli gdje je Istra 1961 svladala Inter s 2:1.

Interov se direktor Branko Laljak pismenim putem obratio predsjedniku sudačke komisije Dušanu Kukiću te glavnom tajniku HNS-a Zorislavu Srebriću.

"Ovo je sigurno jedna od najzanimljivijih i najkvalitetnijih utakmica ovogodišnjeg natjecanja. Nadmoćni domaćin imao je više izglednih prilika za postizanje pogotka, ali je uspio iskoristiti samo jednu. Da utakmica ne završi neodlučeno ili pobjedom gostiju iz Zaprešića, pobrinuo se glavni sudac Goran Gabrilo, koji je čitavu utakmicu, bez ikakve dvojbe, sudio pristrano u korist domaćina. Tako tendenciozno, bezobrazno i nekorektno suditi utakmicu ovakvog značaja zdravom je razumu nezamislivo", stoji između ostaloga u Laljkovu dopisu.

Interov direktor ističe da je svaka sumnjiva situacija dosuđena u korist domaćina:

"Prekršaj za crveni karton domaćeg igrača Pamića nad Interovim kapetanom Šarićem, nepostojeći žuti karton Skulića, nedosuđeni kazneni udarci za goste nad Vujčićem i Budimirom, dosuđeni nepostojeći kazneni udarac za domaćina uz isključujući karton za Skulića samo su dio nevjerojatnog repertoara suludih odluka glavnog suca Gabrila. Za razliku od njega, njegovi su pomoćnici utakmicu sudili besprijekorno, bez ijedne pogreške. Epilog ovakve sudačke pristranosti (masakra) je pobjeda domaćina te zabrana igranja trojice igrača Intera u sljedećoj utakmici zbog kartona, a koja je nastala kao rezultat očitih pogrešaka glavnog suca".

Laljak je pritom predložio i konkretne mjere:

"Zahtijevamo od sudačke organizacije hitno i promptno djelovanje i detaljnu analizu suđenja na ovoj utakmici, trenutačno te trajno izbacivanje suca Gorana Gabrila s popisa sudaca HNS-a, jer se ovakvo suđenje nikako ne može opravdati lošim sudačkim danom ili nekom pojedinačnom nenamjernom pogreškom. Ovdje se radi o namjernom, tendencioznom i smišljenom suđenju na štetu jednog, a u korist drugog kluba", tvrdi direktor Intera.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.