INTER - RIJEKA (17) Sucima laknulo nakon Mamićeve izjave da Rijeka može postati prvak

Nedjelja, 26. veljače 2017. 12:06 Napisao/la  Igor Vranić

Neće Interu danas puno pomoći ufanje u tradiciju! Ova momčad Rijeke tijekom sezone prevladala je tradicionalna promišljanja o hrvatskom nogometu

Nogometaši Rijeke od 17 sati u Zaprešiću igraju utakmicu, koja se proteklih dana najavljivala kao obračun s nesklonom tradicijom u utakmicama protiv Intera i negativnim ozračjem oko glavnog suca.

Najmanje se pažnje posvetilo odnosu snaga u svlačionicama dvaju klubova, kao da se nogomet igra negdje izvan terena.

Rijeka danas igra protiv momčadi kluba koji ima otprilike pet puta manji proračun i kojemu je pojačanje postao mladi igrač zimus stigao iz druge lige (Igor Postonjski/22 godine/Gorica).

Istodobno u momčadi Rijeke mjesta u momčadi ne mogu izboriti iskusni igrači stigli iz njemačke  (Roman Bezjak/28 godina/Darmstadt) i turske (Ante Kulušić/30 godina/ Genclerbirligi) lige.   

  Kakve šanse ima danas momčad Intera u utakmici protiv momčadi za koju igraju standardni makedonski (Ristovski, Zuta) i crnogorski (Vešović, Šofranac), potencijalni hrvatski (Andrijašević, Bradarić, Prskalo, Mišić, Maleš), slovenski (Bezjak, Črnic), švicarski (Gavranović), uskoro možda i austrijski (Gorgon) reprezentativci?

Teoretski, Inter nema nikakve šanse!

U praksi je malo drugačije nego u teoriji, što nogometu daje posebnu natjecateljsku draž.

Razlika u kvaliteti tolika je velika da u Zaprešiću danas u praksi može biti drugačije samo ako igrači Rijeke u utakmicu uđu toliko suzdržano da igrači Intera uspiju parirati u duel-igri.

Uđe li momčad Rijeke danas u utakmicu goropadno kao protiv Osijeka, Inter bi vrlo lako mogao dobiti dva, tri komada unatoč pričama o (ne)sklonoj tradiciji.

Neće Interu danas puno pomoći ufanje u tradiciju! Ova momčad Rijeke tijekom sezone prevladala je tradicionalna promišljanja o hrvatskom nogometu.

Mentalna stabilnost današnje momčadi Rijeke nema puno veze s psihološkim stanjem praktično iste momčadi Rijeke, koja je u 4. kolu ove sezone u Zaprešiću odigrala 1:1 pogocima u samoj završnici utakmice (Puljić 90+3-11m/Gavranović 90+1).

Razliku nisu stvorila dvojica novih igrača (Andrijašević, Gorgon) nego postupak sazrijevanja kroz pozitivne rezultate.

Što se suđenja tiče, ždrijeb sudaca za 22. kolo dodatno je motivirao igrače Rijeke.

Utakmicu sudi Ante Vučemilović, osječki sudac koji je tako očigledno promijenio kriterij  suđenja u zadnjem derbiju (1:1) Dinama i Rijeke u Maksimiru da je namjera bila jasna.

Na Rujevici su se opravdano pribojavali sudaca u nastavku prvenstva budući da Komisija za suđenje HNS-a ne može utjecati na procese u sudačkoj organizaciji.

Kako će utjecati na procese u kojima je nastala!?

Tko god malo bolje poznaje postupak kojim se  zadnjih petnaestak godina selekcioniraju suci zna da ždrijeb sudaca ništa neće promijeniti.

A onda se ničim izazvan oglasio Zdravko Mamić, najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa!

Nakon prvih utakmica u nastavku sezone Mamić je izjavio da nema ništa protiv toga da Rijeka osvoji titulu prvaka!

Zašto je Mamić to izjavio u ovom trenutku teško je procijeniti, svima koji još uvijek vjeruju u slučajnosti puno će toga  biti jasnije za nekoliko tjedana.

Nema dvojbe da je sucima laknulo nakon Mamićeve izjave!

U nastavku sezone posebno će lakše suditi mlađi suci, koji su u kontroliranom procesu razvoja dospjeli u prvu skupinu iako nikada nisu upoznali Mamića.

Ante Vučemilović (43) najstariji je sudac u elitnoj skupini.

Njemu kontrolori  više ne mogu jako naškoditi!       
 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.