IN MEMORIAM Na današnji dan prije dvije godine prestalo kucati srce Alena Pamića

Nedjelja, 21. lipnja 2015. 20:11 Napisao/la  SC

Alena je tog 21. lipnja u Maružinima pokraj Kanfanara izdalo srce za vrijeme malonogometne utakmice, u trenutku kad je samo stao na gol jer je već tada apstinirao od igranja zbog ponovljenih problema sa srcem. 

Na današnji dan prije dvije godine preminuo je Alen Pamić, bivši nogometaš Rijeke a tadašnji član Istre 1961 i sin trenera Igora Pamića.

Alena je tog 21. lipnja u Maružinima pokraj Kanfanara izdalo srce za vrijeme malonogometne utakmice, u trenutku kad je samo stao na gol jer je već tada apstinirao od igranja zbog ponovljenih problema sa srcem. Tri puta se u karijeri srušio na utakmicama ili treninzima, a upravo je nakon posljednjeg takvog slučaja u dresu Istre 1961, 16. veljače protiv Lokomotive, odlučeno da se prestaje baviti nogometom dok ne dobije eventualno dopuštenje liječnika nakon detaljnih pretraga.

Alen Pamić je na zdravstvene probleme naišao 2010. godine, kad je iz Rijeke otišao u Standard Liege. Srušio se na travnjaku tijekom zagrijavanja, a svjedoci su govorili da je "bio praktički mrtav, prestao disati", mislili su da je epilepsija, pa srčani udar, ali on i otac Igor su naknadno poručili da je zdrav te je nastavio karijeru.

U ljeto 2011. opet je pao u nesvijest, ovaj put na treningu u Žminju tijekom priprema za povratak nogometu. Liječnici su brzo reagirali, a noć je proveo u bolnici "iz preventivnih razloga". Njegov otac tada je govorio da je aritmija posljedica neravnoteža u krvotoku te kako pretrage pokazuju da je zdrav.

Alen je svoj nogometni put započeo u NK Žminju, nastavio u Karlovcu, a zatim je nakon dvije sezone u dresu Rijeke prešao u Standard. Nakon prvih zdravstvenih problema vratio se nogometu u dresu Istre 1961, ujedno posljednjeg kluba u karijeri.

U znak sjećanja na Alena, delegacija Istre 1961 je posjetila njegovo posljednje počivalište na žminjskom grobu i položila cvijeće.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.