IGOR ŽIKOVIĆ O ISTRI

Mariju Totu je bilo bitno da bude protiv mene

Petak, 30. lipnja 2017. 16:01 Napisao/la  SC

 Karaselimović "pumpa" Glovera pogrešnim informacijama, kaže bivši direktor Istre


Igor Žiković od početka lipnja ne obnaša dužnost direktora Istre 1961. Bivši igrač Istre i aktualni predsjednik županijskog saveta duže je razdoblje bio u sukobu s čelnicima kluba:
 
- Problemi su nastali na pripremama u Americi početkom veljače, kad sam se na neki način sukobio s većinskom vlasnikom Michaelom Gloverom s kojim je jako teško surađivati. Nisam se mirio s činjenicom da se ne zna tko što treba raditi. U ožujku je razlaz bio izvjestan, htjelo me se maknuti pošto-poto, no ipak sam ostao do svršetka prvenstva. Šesto mjesto potvrdilo je ispravnost brojnih poteza, a podatak da napokon nismo strijepili do zadnje minute konkretan je sam po sebi.  Nema sumnje da je momčad za dva koplja iznad kluba, što vlasnicima ne služi na čast, kaže Žiković za službenu stranicu Prve HNL.

 Žiković je ovako ocijenio klupski ustroj kluba u većinskom američkom vlasništvu:
 
- Loša organizacija, stalna improvizacija, nepodmirivanje obveza. Nekima su isplaćene plaće za siječanj, nekima za veljaču. A odgoda stvara tenzije. Šteta jer toliko se napravilo i s domaćim dečkima. Posebno je bitna informacija da smo sve uspjeli postići s mjesečnim budžetom smanjenim s milijun na maksimalno 600.000 kuna, govori Žiković.

U  završnici sezone naprasno je otišao trener Marijo Toto kojemu su igrači doslovno okrenuli leđa na utakmici protiv Dinama:

-  Netko je isprovocirao takvo ponašanje. Nije to bila reakcija samo protiv trenera, već  i  protiv uprave. Ispalo je ružno. Igrači najbolje znaju zašto su posegnuli za tim činom. Totu su šefovi garantirali ostanak, ali su ga odstranili bez pardona. Unatoč svemu ja sam mu htio pomoći. Nije mi jasno zašto me izbjegavao Marijo Tot, koji je uporno igrao neku svoju ulogu. Bilo mu je bitno da bude protiv mene. Valjda su tako htjeli drugi, a možda mi se i osvećivao zato što sam poslije jesenske ligaške runde inzistirao da se kormilo definitivno povjeri Darku Raiću-Sudaru. Protiv Tota nemam ništa osobno, jedino sam htio oslonac na lokalne snage, naglašava Žiković.

 Sead Karaselimović je prva Gloverova veza s klubom?

- O njemu ne želim pričati. Ni o njemu, ni o njegovom gazdi. Čisti amateri. Sve ukazuje na to da je Karaselimović "pumpao" Glovera pogrešnim informacijama pa je slika bila sasvim iskrivljena.

Budućnost Istre?

- Nemam pojma o aktualnom preslagivanju, još manje o njegovom učinku. Ohrabruje što je Istra 1961 u suštini zdrav kolektiv s nekolicinom pouzdanih profesionalaca, vjerujem da će se uvijek pronaći izlaz. Ona je dakako oduvijek i zauvijek moja ljubav, stoga me bole razne razmirice, ta nepotrebna kriza. Dosta lako moglo se na stepenicu više, no bez određenih rješenja to je otežano.  Ja se nikako ne bih mirio s odlaskom Valentina Stepčića, Theophilusa Solomuna, Maria Lucia, Abdelhakima Bouhne i Gorana Roce, ne bih olako pustio Nikolu Žižića makar mu je istekao ugovor. Najgore je što pritom nije zarađena ni jedna kuna.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.