Igor Tudor, trener Hajduka: Sada smo mi favoriti u gradskom derbiju, ne bježimo od toga

Subota, 05. listopada 2013. 12:56 Napisao/la  Ivan Jelić

Stadion na Poljudu (19): Hajduk - Split. Prije prve utakmice u Parku mladeži, Split sam proglasio favoritom jer su doveli mnogo kvalitetnih igrača za razliku od nas koji nismo doveli nikoga, kaže Tudor

Hajduk gradski derbi sa Splitom dočekuje u odličnoj atmosferi. Bijeli su samo jedan bod iza vodećeg Dinama, dok su Crveni iz Parka mladeži podbacili u svim segmentima:

- Prije prve utakmice koja odigrana u Parku mladeži, Split sam proglasio favoritom jer to je bio početak prvenstva. Doveli su mnogo kvalitetnih igrača za razliku od nas koji nismo doveli nikoga. Sada smo mi favoriti i ne bježimo od toga. Nitko nam nije darovao niti jedan osvojeni bod, osvojili smo 23 boda jer su bili ponizni i skromni sa velikim srcem. Igrat će igrači koji budu na toj liniji, kako na treninzima tako na utakmicama. Očekivali smo Split s puno više bodova i boljim plasmanom na tablici. Dolaze nam poslije poraza kod kuće od Istre 1961, sigurno će pokušati ostati neporaženi bez obzira što će biti oslabljeni ne igranjem M. Bilića, Vrgoča, Vitaića, Barabana ...

Mladi Elvir Maloku dobiva sve veću minutažu :

- Šteta je što ga nećemo imati narednih mjesec dana zbog nastupa u U-17 reprezentaciji. Drago mi je što je zabio prvijenac u kup-utakmici protiv Kustošije, emocionalno ga je proslavio skidanjem dresa. Pred njim je velika budućnost, zaključio je Tudor.

Neočekivani poraz od Istre 1961 uzdrmao je redove Splita, a u subotu igraju protiv Hajduka koji je u dobroj rezultatskoj seriji:

- Želja nam je da odigramo što budemo mogli bolje, iako se nitko protiv na Poljudu ne može vaditi. Hajduk ima odličnu atmosferu, imat će podršku navijača, a mojim igračima neuspjeh u dvoboju sa Istrom 1961 je posljednja opomena. Tako se više ne može igrati, kazao je trener Stanko Mršić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.