Igor Štimac: Uvijek je lijep osjećaj vratiti se na Maksimir, ali netko u HNS-u ne radi dobro svoj posao

Ponedjeljak, 16. veljače 2015. 23:45 Napisao/la  SC

Siguran sam da bi bilo više publike da se igra od kraja veljače ili početka ožujka. Imali bismo više vremena za pripreme na normalnim travnjacima, a ne u kaljuži, kaže Štimac


Dinamo je rutinski pobijedio (2:0) Zadar pred uobičajeno praznim tribinama, zadnjoj utakmici 21. kola svjedočilo je manje od tisuću gledatelja (941) što ponovo dovodi u pitanje svrhu ovakvog Dinama, koji ne zanima nikoga. Štimac smatra da ima i drugih razloga zbog kojih je posjeta ovako slaba:

- Uvijek je lijep osjećaj vratiti se na Maksimir. Volim doći ovdje jer znam da me čeka dobar teren za razliku od ostalih terena u HNL-u. Šteta je što nije bilo više ljudi, ali neki mi uopće ne nedostaju, bolje je da ih nema! Žao mi je tek što je hladnoća spriječila one prave nogometne pristalice i ljutit sam na one koji sastavljaju kalendar natjecanja! Ovo je nenormalno vrijeme za nogomet i netko u HNS-u ne radi dobro svoj posao. Siguran sam da bi bilo više publike da se igra od kraja veljače ili početka ožujka, a i igračima bi bilo ugodnije. Imali bismo više vremena za pripreme na normalnim travnjacima, a ne u kaljuži, zbog čega se i mnogi igrači ozlijede. To je problem i za Dinamo, kao i za Zadar, za nas je plaća igrača od šest tisuća kuna kao suho zlato. Pojedinci katastrofalno rade svoj posao. Zašto ne igramo srijedom, zbog Lige prvaka? Gdje to ima, ma dajte. Što bi nedostajalo tomu da prvenstvo završi nešto kasnije, a da na zimu imamo više publike, kaže Štimac, koji je bio zadovoljan pristojnim porazom:

- Čestitke Dinamu na pobjedi i mojim igračima na onome što su pokazali. Bitno smo bolji u odnosu na ono što je Zadar bio na početku natjecanja. Trkački smo raspoloženi, možemo i znamo, ali za nešto više moramo realizirati naše šanse. Neke prepreke ćemo ipak morati preskakati karakterom. Živcirale su me neke bezvezne sudačke odluke kad je već sve bilo odlučeno! Svojim sam igračima zabranio prigovaranje, ali sam im rekao da ću ih zaštititi, što sam i činio, zaključuje Štimac.

– Veseli me pobjeda bez primljenog gola, naglasak će na proljeće upravo biti na jačanju obrane s kojom smo jesenas imali dosta problema. Zadar nas je namučio, neugodna je to i kompaktna momčad, želim im sreću i ostanak u ligi, katao je Zoran Mamić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.