Igor Pamić, trener Istre: Utakmicu u Splitu očekujem miran, imamo skrivenih rezervi

Petak, 06. veljače 2015. 09:02 Napisao/la  SC

Park mladeži (18): Split - Istra. Padne li Split pred domaćim navijačima, mi smo na svega dva boda od ove mega-ekipe, kaže Pamić

Utakmicom između Splita i Istre u petak se u Parku mladeži nastavlja prvenstvo. Istra je tradicionalno nezgodan gost u Splitu, trener Igor Pamić zvuči optimistično:

- Prema mojem mišljenju Split je nakon Dinama i Rijeke naša trenutno najbolja momčad. Osim što su sačuvali kadar dodatno su se pojačali što naravno ne mora biti i garancija da će uspjeh doći sam od sebe. Za prave odgovore treba čekati utakmicu koju osobno dočekujem miran. Padne li Split pred domaćim navijačima, mi smo na svega dva boda od ove mega-ekipe, kaže Pamić

Momčad Istre 1961 doživjela je brojne promjene, Pamić još uvijek traži najbolja rješenja:

- U odnosu na ono što se gledalo na generalci protiv Domžala preinake u kadru odnose se na to da će od prve minute na zadnjem veznom sa Vukmanom biti Zvonko Pamić. U ofenzivnom dijelu umjesto Franjića priliku će dobiti Jordan. I to bi bilo to. Mi za sada nemamo takav kadar da bi nešto previše mijenjali u hodu. Na posljednjem taktičkom treningu gdje su se tražile i ponavljale neke stvari na kojima ja inzistiram bilo je više nego vidljivo da momčad sa početka terena nije bila ista onoj koja je radila na kraju treninga. Moram priznati da me to veseli i daje mi određenu dozu spokoja da u Splitu može biti dobro. Mi u sebi imamo rezerve koje će se kroz igru moći izvući i pokazati, smatra Pamić.

O načinu igre Istre trener nije htio puno lamentirati:

- Na postavljenu obranu i nismo tako loši. Problem je kad na otvaranju igre, zbog gluposti izgubimo loptu na sredini terena i otvorimo šansu za suparnika. Ono sa čime nisam sigurno zadovoljan su prekidi koji se mogu i moraju popraviti. Obranu igra cijela momčad. Ja vam ponovno govorim, pripreme su jedna, a borba za bodove druga stvar. Mi tijekom ovih priprema silim prilika puno smo toga isprobavali i jasno je da nema koncentracije kada se traži kontinuitet. Od stopera se traži puno na otvaranju napada koji se mora vježbati na treningu. Mi do sada nismo imali puno taktičkih treninga koji počivaju na organizaciji igre. Ja tražim da više igrača iz sredine terena sudjeluju u završnici napada. Osim Obšivača kod ostalih je mala ili nikakva reakcija na drugu loptu. Kada nje ima onda je i presing lakši i čuvanje gornjih pozicija bez povlačenja u obranu, zaključuje Pamić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.