Igor Pamić, trener Istre: Prije pet godina govorio sam da Zadar nema uvjete za igranje u prvoj ligi

Subota, 23. svibnja 2015. 18:09 Napisao/la  SC

 Osobno želio bih da Dinamo dođe sa najboljim igračima, jer klinci koji su prošli put bili kod nas vrtili su nam glave, kaže Pamić pred nedjeljnu utakmicu protiv Dinama u Puli


Dinamo u nedjelju dolazi u Pulu, Istra pokušava pobjeći iz zone ispadanja nakon što je Zadar ostao bez prvoligaške licence:

- Ne bih komentirao takvu odluku. Ljudi moji, nama se piše isto. Mi moramo pronaći bodove za prvoligaški opstanak. Suha računica daje nam u odnosu na Osijek minimalnu prednost i mi to trebamo znati iskoristiti. Mi nikako ne smijemo biti zadnji, jer taj sigurno leti u društvo Rudeša ili Hrvatskog dragovoljca. Ako baš inzistirate, ja sam i prije pet godina tvrdio isto. Zadar kao klub nije kao ni sada imao nikave uvjete za nastupe u Prvoj ligi, kaže trener Istre Igor Pamić, koji nije djelovao nervozno pred gostovanje najbolje hrvatske momčadi:

- Ja sam nervozan samo zbog ozljeda igrača. U takvoj sam situaciji da još nisam ni blizu odluke koga ću poslati na teren u nedjelju. Ako koga zaboravim dodajte ga sami. Po mome računu nema Radonjića, Obšivača, Franjića, Šimurine, Dinisa i požutjerlog Heistera. Još dvojim da li riskirati sa ozljeđenim koljenom Zvoneta, Križman je iscijeđen poput limuna i on bi u nedjelju možda mogao krenuti sa klupe. Salanović zbog tetive nije trenirao, Pavlović je praktično van treninga. Tomić koji se vraća također ulazi sa minusom u plućima i nogama. Ako Dinamo u Pulu stigne sa drugom ekipom, na terenu će ga dočekati naša treća postava koja će vjerojatno prvi i posljednji puta igrati zajedno. Nećemo pasti u depresiju te da će šansu dobiti dečki koji su igrali manje a punopravni su članovi svlačionice. Na njima je da krenu u boj te da se u njemu dokažu, govori Pamić, koji brine svoje brige:

- Ne bih se ja bavio Dinamom. Ja osobno želio bih da Dinamo dođe sa najboljim igračima, jer klinci koji su i prošli put bili kod nas vrtili su nam glave prvo poluvrijeme samo tako. Kasnije smo se i nekako stabilizirali. Iako je Dinamo apsolutni favorit činjenica je da mi imamo bolji skor na Drosini s njima nego sa Zadrom. Što god da se rasplete, jasno je da je za nas posljednje kolo i gostovanje kod Zagreba utakmica života za ovu generaciju "zeleno - žutih". U kakvoj smo situaciji ja bih to potpisao bod protiv Dinama i bit ću sretan ako na stadionu sa navijačima u nedjelju to proslavimo, naglašava Pamić.

Istra ima dobru statistiku, čak osam domaćih utakmica zaredom bez poraza?

- To kaže papir. Ja samo mogu kazati da bi bilo dobro da to tako i ostane. Motivacije sigurno neće faliti. Stvar je u tome da se mora "prevariti" kvaliteta koja je debelo na strani modrih. Nema se što tu mudrovati. Treba odabrati momčad, optimalno je spremiti te nakon karantene istrčati i odraditi pošteno posao do kraja. Ostalo su priče, smatra Pamić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.