Igor Pamić, trener Istre 1961: Preuzimam odgovornost za ovaj rezultatski debakl

Utorak, 21. srpnja 2015. 08:43 Napisao/la  SC

Naše gluposti? Bilo ih je i previše, nema ih smisla sada nabrajati, rekao je Pamić nakon katastrofalnog poraza (1:6)

Lokomotiva je teško je porazila (1:6) Istru 1961 u 2. kolu. U najavi utakmice trener Igor Pamić samouvjereno je najavljivao drugu pobjedu i vodeće mjesto na ljestvici pred utakmicu protiv Hajduka. Umjesto toga Istra je doživjela katastrofu:

- Zaslužena pobjeda Lokomotive, a nadam se kako ćemo mi nešto naučiti iz ovakvih gluposti. Lokomotivi od srca želim sve najbolje u Europi, neka nas predstavljaju na tim utakmicama kao do sada. Slobodno napišite da ja preuzimam svu odgovornost za ovaj rezultatski debakl. Naše gluposti? Bilo ih je i previše, nema ih smisla sada nabrajati, rekao je Pamić odmah nakon utakmice. 

Dan kasnije Pamić je ovako vidio rezultatski debakl:

- Ako je nekome teško analizirati ovakvu utakmicu, onda je to sigurno treneru. Nakon utakmice koja je završila 6:1 je možda i glupo reći da nismo niti bili toliko loši u fazi igre. Počeo bih ipak od kardinalnih grešaka u fazi obrane, pogotovo na izgubljenu loptu. Uz to, jedino ime koje sam spominjao u pripremi utakmice, ne znam ni sam koliko puta, je Damir Šovšić. Čovjek nam je na kraju zabio dva gola i imao dvije asistencije. U prvom poluvremenu smo dobili dva gola iz naših kornera, a u prvih 25 minuta igre smo dobili tri gola. Nakon tri primljena gola je analiza utakmice po meni nebitna. Više nego što sam nezadovoljan s igrom, puno sam nezadovoljniji s individualnim greškama pojedinih igrača. Izgubili smo 6:1, izgubio je klub, izgubio sam ja, navijači, igrači. Protiv onako dinamične i brze momčadi kao što je Lokomotiva treba igrati sasvim drugačije i zato sam htio da budemo plitko i da im ne dopustimo da razviju igru. Nikada ti njihovi brzanci ne bi mogli doći do izražaja da su naši igrači bili pravovremeni na njihovim veznjacima pa da su im onemogućavali dijeljenje pravih lopti, ali oni to nisu napravili. Počeli smo s više veznih igrača da ih neutraliziramo na sredini terena, ali to nismo uspjeli i tada je moja ideja pala u vodu. Što se same igre tiče, pokazali smo da smo mogli, jer smo stvorili zaista velik broj prilika, pogotovo u prvom poluvremenu. Međutim, tri napada, tri kontre, 3:0, to je zaista pre više. Mene ipak muči jedna druga činjenica, a to je da ispadanje iz igre na određenom djelu terena znači opasnost po našem golu. To je pokazatelj da taktički nešto nije dobro.  Iz ovog poraza moramo nešto naučiti! U nedjelju je već druga utakmica i jedva je čekam kako bi isprao ovaj gorak okus. Ja snosim odgovornost za ovu "šesticu", a u nedjelju ćemo morati biti na 600 puta većoj razini želimo li pobijediti. A mi to želimo i ja vas uvjeravam da mi možemo pobijediti Hajduka. Naravno uz malo drugačiji mentalni pristup mojih igrača jer vjerujem da ih je ovaj poraz malo otrijeznio, rekao je Pamić.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.