Fausto Budicin: I da smo izgubili protiv Hajduka, ne bih mogao igračima ništa prigovoriti!

Subota, 31. listopada 2020. 21:23 Napisao  I. V.

Mislim da je najveća prepreka ove momčadi psihološka blokada. Na tome dosta radimo, ali imamo još dosta posla, kaže trener Istre 1961 nakon pobjede protiv Hajduka

Fausto Budicin
Fausto Budicin

Nogometaši Istre 1961 pobijedili (1:0) su Hajduk u utakmici 10. kola, mladi Matej Vuk u 86. minuti utakmice postigao je jedini pogodak:

- Žao mi je da nije bilo publike i da ljudi nisu mogli gledati utakmicu an televiziji. Utakmica je bila dinamična, igrali smo jedni i drugi na tri boda. Kada je prisutna velika želja, ima puno duela na sredini terena. Mislim da smo u prvom poluvremenu mi imali bolje šanse, u drugom poluvremenu pao nam je inzetitet u fazi obrane tako da su oni lakše ulazili u završnicu, posebice po bočnim pozicijama. Stvorili su nekoliko prilika, promašili su penal što smo kaznili i pobijedili. Mislim da smo na kraju mi ipak imali malo izraženiju želju za pobjedom i zbog toga smo osvojili bodove, kaže trener Fausto Budicin.

Očito da je protiv Hajduka pulska obrana odradila dobar posao za razliku od zadnje utakmice odigrane u Koprivnici (1:5):

- Bili smo mekani u Koprivnici, igrali smo bez duela, bez odgovornosti u obrani tako da su dobre stvari koje smo radili prema naprijed pale u drugi plan. Naš je cilj borba za ostanak, što znači da moramo biti čvrsti u duelima, moramo se potući za svaku loptu. I da smo izgubili utakmicu protiv Hajduka, dečkima ne bih mogao ništa prigovoriti. Dali su sve od sebe, od prvog do zadnjeg! Tako se moraju osvajati bodovi, govori Budicin.

Pobjeda protiv Hajduka puno bi trebala donijeti u psihološkom smislu:

- Mislim da je najveća prepreka ove momčadi psihološka blokada. Što se tiče odnosa prema igri i treninzima, nemam što prigovoriti, taj je odnos na visokoj razini kod većine igrača. Psihološka blokada se pojavi kada počne utakmica. Prošle sezone stalno su gubili i dečki jednostavno potonu, kada god se dogodi neka teža situacija na utakmici. Na tome dosta radimo, ali imamo još dosta posla, zaključuje Budicin.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.