Prva HNL: Zbog koronavirusa odgođene utakmice Gorice i Rijeke, te Istre 1961 i Osijeka

Četvrtak, 22. listopada 2020. 16:17 Napisao/la  SC

Kod nogometaša Gorice potvrđeno je pet, u Osijeku je pak potvrđeno sedam nogometaša zaraženih koronavirusom 

Prva HNL: Zbog koronavirusa odgođene  utakmice  Gorice i Rijeke, te Istre 1961 i Osijeka

Utakmica devetog kola Hrvatski Telekom Prve lige, između Gorice i Rijeke, što se trebala odigrati u nedjelju, 25. listopada, u 17 sati, odgođena je i odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu.

U službenom objašnjenju stoji:

HNK GORICA dostavio je dana 22.10.2020. obavijest da je kod pet igrača potvrđena zaraza korona virusom te još tri igrača imaju epidemiološku mjeru samoizolacije. S obzirom na trenutno stanje u momčadi zakazano je testiranje cijele momčadi za petak 23. listopada kako bi se ustanovilo stvarno stanje. Zbog toga HNK Gorica nije u mogućnosti nastaviti redovito natjecanje i traži odgodu utakmice 9. kola HT Prve lige Gorica-Rijeka.

Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 06.08.2020. g. kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude 6 ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva HNK Gorica donijeta je odluka o odgodi utakmice.

Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu o čemu će se odluka donijeti naknadno.

Također, odgođena je i utakmica između Istre 1961 i Osijeka budući da su rezultati testiranja pokazali da je u osječkom prvoligašu koronavirusom zaraženo sedam nogometaša.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.